Védikus Asztrológiai előrejelzés: 2011 Jan-Feb…

Január 14-től a Nap áthalad a Bak jegyébe és ezzel elindul az északi pályáján. A védikus kultúrában a Január 15-től Július 15-ig tartó szakasz mindig kedvezőbbnek számít, mint az azt követő 6 hónap, így általában minden egy picit könnyebbé válik. De azért marad a Nap és a Mars együttállás, ami túl sok tűzzel jár, főként úgy, hogy Január 9-én a Mars áthaladt a Bak jegyébe, ami a Mars legerősebb pozíciója. Így mozgásban maradhatnak a túlfűtött helyzetek, a természeti katasztrófák és az óriási változásokat elősegítő energiák.

A Bakban a Mars és a Nap a természetes zodiákus 10. házában áll, ami a munkával, sikerekkel és a vezetéssel kapcsolódó életterület háza. A fent említett bolygók a tízes házban irányzati erőt is kapnak, ami azt fogja eredményezni, hogy a munka területén és a vezetés területén a Bak földjegyűsége révén születhetnek újítások, akár a legalapvetőbb, leghétköznapibb területeken is, de fennáll a túlfűtöttség miatt, a diktatórikus megmozdulások és kinyilatkoztatások veszélye is.

Minden jegynek és bolygóállásnak van egy jó és egy rossz oldala is. Itt az újítás, és az úttörőség a jó oldal, és a rátarti, pökhendi, magamutogató vezetés a gyenge oldal. Általában mindkét oldal felüti fejét, rajtunk áll vagy bukik az, hogy melyik irányba adjuk be derekunkat.

A Rahu és Merkúr együttállás a Nyilasban továbbra is nehezítheti a hiteles kommunikációt, és habár a Jupiter immáron a saját jegyében, a Halakban van, a hamisság a pénz, jog és vallás világában még mindig fennáll.

Január 29-én éjszaka a Vénusz is átér a Nyilasba, és így már túlerőbe kerülnek a jó állások a jegyben. Ugyanakkor a Vénusz a Merkúrral együtt rendkívül diplomatikussá is teheti beszédünket, kommunikációnkat. Azzal, hogy a Rahu is ott áll, még az is előfordulhat, hogy olyannyira óvatos lesz a kommunikációnk, hogy már szinte érthetetlenné válik a mondanivalónk. De ez nem csak ránk vonatkozik, hanem mindenki másra is.

De ez csak 2 napig tart és utána a Merkúr is követi a Napot és a Mars bolygókat a Bakba.

Itt sajnos megint a hamis beszéd kell életre, mert hiába a Nap/Merkúr együtt az igaz, tiszta, tanító beszédet jelenti, sajnos a Mars/Merkúr a hazug beszédre hajlamosít, lásd Richard Nixon és sok-sok amerikai elnök példáját. A Bak jegyében a Mars mindig erősebb a Napnál.

Ezenkívül, ahogy a Merkúr áthalad a Bakba, a Vénusz a Nyilasban marad a gyenge Rahuval, kapva a gyenge Ketu fényszögét is. Így a perverzió picit nagyobb teret kaphat a világban. A polgárpukkasztás és az elvont művészeti és szépészeti területek is erőre kaphatnak.

Kamasz gyermekünk valószínű jobban fogja akarni a szemöldökét, az orrán át, a nyelvével összekötő piercinget, mint bármikor máskor.

Február 8.-án lesz a tavasz első napja csillagászatilag. Ilyenkor kezdenek a növények újra éledni, ekkor kezd a fákban újra indulni a keringés. Kiváló nap újrakezdésekre, életmódváltásra, stb.

Február 13-án halad át a Nap a Vízöntőbe.

A Szaturnusz természetesen még mindig a Szűz jegyében áll, ahogy a Rahu és Ketu is még mindig a Nyilas/Ikrek tengelyen vannak.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük