Védikus Asztrológiai előrejelzés: 2011 Jan-Feb…

Január 14-től a Nap áthalad a Bak jegyébe és ezzel elindul az északi pályáján. A védikus kultúrában a Január 15-től Július 15-ig tartó szakasz mindig kedvezőbbnek számít, mint az azt követő 6 hónap, így általában minden egy picit könnyebbé válik. De azért marad a Nap és a Mars együttállás, ami túl sok tűzzel jár, főként úgy, hogy Január 9-én a Mars áthaladt a Bak jegyébe, ami a Mars legerősebb pozíciója. Így mozgásban maradhatnak a túlfűtött helyzetek, a természeti katasztrófák és az óriási változásokat elősegítő energiák.

A Bakban a Mars és a Nap a természetes zodiákus 10. házában áll, ami a munkával, sikerekkel és a vezetéssel kapcsolódó életterület háza. A fent említett bolygók a tízes házban irányzati erőt is kapnak, ami azt fogja eredményezni, hogy a munka területén és a vezetés területén a Bak földjegyűsége révén születhetnek újítások, akár a legalapvetőbb, leghétköznapibb területeken is, de fennáll a túlfűtöttség miatt, a diktatórikus megmozdulások és kinyilatkoztatások veszélye is.

Minden jegynek és bolygóállásnak van egy jó és egy rossz oldala is. Itt az újítás, és az úttörőség a jó oldal, és a rátarti, pökhendi, magamutogató vezetés a gyenge oldal. Általában mindkét oldal felüti fejét, rajtunk áll vagy bukik az, hogy melyik irányba adjuk be derekunkat.

A Rahu és Merkúr együttállás a Nyilasban továbbra is nehezítheti a hiteles kommunikációt, és habár a Jupiter immáron a saját jegyében, a Halakban van, a hamisság a pénz, jog és vallás világában még mindig fennáll.

Január 29-én éjszaka a Vénusz is átér a Nyilasba, és így már túlerőbe kerülnek a jó állások a jegyben. Ugyanakkor a Vénusz a Merkúrral együtt rendkívül diplomatikussá is teheti beszédünket, kommunikációnkat. Azzal, hogy a Rahu is ott áll, még az is előfordulhat, hogy olyannyira óvatos lesz a kommunikációnk, hogy már szinte érthetetlenné válik a mondanivalónk. De ez nem csak ránk vonatkozik, hanem mindenki másra is.

De ez csak 2 napig tart és utána a Merkúr is követi a Napot és a Mars bolygókat a Bakba.

Itt sajnos megint a hamis beszéd kell életre, mert hiába a Nap/Merkúr együtt az igaz, tiszta, tanító beszédet jelenti, sajnos a Mars/Merkúr a hazug beszédre hajlamosít, lásd Richard Nixon és sok-sok amerikai elnök példáját. A Bak jegyében a Mars mindig erősebb a Napnál.

Ezenkívül, ahogy a Merkúr áthalad a Bakba, a Vénusz a Nyilasban marad a gyenge Rahuval, kapva a gyenge Ketu fényszögét is. Így a perverzió picit nagyobb teret kaphat a világban. A polgárpukkasztás és az elvont művészeti és szépészeti területek is erőre kaphatnak.

Kamasz gyermekünk valószínű jobban fogja akarni a szemöldökét, az orrán át, a nyelvével összekötő piercinget, mint bármikor máskor.

Február 8.-án lesz a tavasz első napja csillagászatilag. Ilyenkor kezdenek a növények újra éledni, ekkor kezd a fákban újra indulni a keringés. Kiváló nap újrakezdésekre, életmódváltásra, stb.

Február 13-án halad át a Nap a Vízöntőbe.

A Szaturnusz természetesen még mindig a Szűz jegyében áll, ahogy a Rahu és Ketu is még mindig a Nyilas/Ikrek tengelyen vannak.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük