Hogyan értelmezzünk egy olyan asztrológiai napot, amikor egy Mritju Jóga, azaz egy halál bolygóállás találkozik egy spirituális eseménnyel, és egyéb nyalánkságok…

shivaAsztrológiailag a mai nap, ami Siva napja, vagyis a Pradosha Vrata találkozik, a Mritju Jóga jelenséggel.

Ilyenkor a Tantrikus írások azt mondják, hogy itt az ideje, hogy valami meghaljon bennünk. Ilyenkor szoktak valami rossz szokást, vagy kellemetlen jellemvonást fogadalomként feladni a spirituális gyakorlók.

Tehát egész egyszerűen megválunk egy magunkban felfedezett rossztól, így az megöljük. Ez lehet bármi a lustaságtól az undokságig, a dohányzástól a káromkodásig.

Persze feltehetjük azt a kérdést, hogy azért szoktak ilyen napok lenni rendszeresen. Hát ez az, szép lassan az lenne a cél, hogy abszolút pengék legyünk, kívül és belül, amennyire csak lehet. Teréz Anya mondta az, hogy: „egy békés, tiszta világ megteremtése nem bonyolult, szimplán mindenkinek rendben kellene tartania a saját portáját”.

Egyébként Április 4 is ilyen lesz Hanumán napja, ami Telihold és pont Szombatra is esik, tehát Mritju Jóga nap.

Valamint ugye már elég sokan írtátok, hogy betartjátok a Siva napi fogadalmakat (ide kattintva el tudsz navigálni a Siva napok ajánlott felajánlásaihoz és az adott felajánlások hatásaihoz…), ami azért is jó mert a Védák szerint Siva az uralkodó Istensége azoknak a tudományoknak, amelyek jobbá teszik az életünket ebben a materiális és ideiglenes világban.

Tehát a Hatha Jóga, a Védikus Asztrológia, az Ájurvéda, stb., valahol mind Siva fennhatósága alá tartozik. Itt persze a fő motíváció az, hogy a Védák azt mondják, hogy akiket Krisna igazán szeret, ő tőlük elvesz dolgokat, míg, akiket Siva igazán szeret, őket megáldja egy csomó jó dologgal.

És persze dolgok beharangozására nem igazán alkalmasak a Mritju Jóga napok, én arra gondoltam, hogy most én azt szeretném felajánlani a mai napon, hogy megölném a bennem rejlő kommunikációs bénaságot, szóval:

Totálisan elfelejtettem felírni az oldalunkra a következő napok eseményeit. Mi azért picit később vártuk a kisfiamat, akit a frontnak sikerült előcsalogatnia, ha materiálisan nézzük a témát, de ha spirituálisan, akkor így Vízöntő Napja van, és így lényegesen több lehetősége lesz majd az utazásra, mint, ha a kiírás szerint érkezett volna. Szóval én még azt terveztem, hogy ezt-azt befejezünk a héten, és utána babázhatok kedvemre.

Meg persze még tegnapi határidővel szaklektoráltam egy nagy kiadó egyik újdonsült asztrológiáról szóló könyvét és hát azt is csinálgattam.

Tehát, amiről nem sikerült szólnom:

  • Most csütörtökön befejezzük a Mahabhárata előadás sorozatot. A kurukshétrai csata 18 napját fogjuk végig venni, mert így bele tudunk még majd mélyedni a szereplők személyiség jegyeibe is. Ez a foglalkozás 17.30-tól 19 óráig tart majd, tehát az esti Hatha Jóga óráig.
  • Pénteken az alap Ájurvéda tanfolyam 3. alkalmát tartjuk meg, ami külön is érthető lesz, mert igazából az Ájurvédában használt tisztító kúrákról fog szólni. Ez 17 órától lesz 20 óráig.
  • Szombaton meg befejezzük a Vasztu alap tanfolyamunkat. Ez a második etap, ide is be lehet még ülni, mert most az otthonunk fontos területeire fogunk összpontosítani, mint pl. Nap és Hold ablak a bejáratok melletti területeink, a mi egyéni égtájunk a lakáson belül, és picit beszélünk majd a telkeink adottságairól is, föld minőség, a területen érzékelhető ómenekről, stb…
  • Ez az óra reggel 10 órától lesz 13 óráig, a reggeli olajos jóga után. Nem tudom, hogy legyen-e Szuper Szeánsz Szombatunk, mármint, hogy kezdjünk-e reggel 6-kor együtt a Veli Bej fürdőben, mert múltkor azért nem voltunk tömegesen.

Nekem jó volt, mert 5-kor keltem, és véletlenül egy Ájurvédikus lábkrémmel sikerült fogat mosnom, mert az is tubusos kiszerelésű.

Írjatok, ha fürdőzünk is Szombat reggel.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de meg attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Baktai Ádám válaszol, Bhakti Kutir, Jóga, Utazás, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Hogyan értelmezzünk egy olyan asztrológiai napot, amikor egy Mritju Jóga, azaz egy halál bolygóállás találkozik egy spirituális eseménnyel, és egyéb nyalánkságok… bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Xaby1 hozzászólása:

    Én álmomban mostam fogat véletlenül samponnal, ami narancssárgán világított..:D
    Épp ma hajnalban..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.