Új helyek, időpontok, jóga, tai chi, pancsakarma…

újterem

az új jóga termünk…

Kedves Kutirosok és Érdeklődők,

Mindenkinek mérhetetlenül köszönjük az összefogást, a rengeteg sms-t, a felajánlott helyeket, az e-maileket és már meg is vannak a helyek! Sőt már Kedd este is meg voltak, nagyon-nagyon köszönjük. Nem sikerült mindenkit visszahívnom, vagy mindenkinek visszaírni, de ez utal is szeretnénk mindenkinek még egyszer megköszöni a felajánlásokat.

Azért lett a XI. kerület a befutó, mert az új metróval, a 7-es és 86-os buszokkal, valamint a villamosokkal ez egy igazán könnyen elérhető hely, plusz Érdhez is közel van, ahol lakom, és mivel gyerekkoromban nálunk mindenki a családban a XI. kerben lakott, ráadásul nagyjából 2-3 villamos megállón belül, nekem az itthon érzet az a XI. ker.

Sőt egészen pontosan, nyáron a falevelek között átszűrődő napfénnyel, a Bartók Béla út, a Gellért tér és a Móricz között és hétvégén délelőtt, amikor kb. 8-10 percenként hajt el egy kocsi.

Egyébként pont itt lesz az új helyszíne a rendszeres hatha jóga óráknak. Nekem az esti jóga órák Hétfőn és Csütörtökön szinte szent események, 13. éve vagyok itthon és ezeket eddig 2 helyen tartottam java részt. Több mint 7 évig a Fadrusz utcában és több mint 5 évig a Kutirban a Barcsayban. Szóval nem vagyok ugrálós fajta, így valami hosszú távút kerestem és olyan helyen, ami közel áll a szívemhez. Meg lett és mivel itt mi „csak” bérelni fogunk, szóval zavartalanul megy majd tovább a Kutir élet.

Náluk a Péntekek foglaltak, így a Pancsakarmára máshol leszünk, de az is egy csodálatos helyen lesz, szóval csak több jót fogunk tapasztalni a XI. kerből.

És akkor, íme a várva várt program lista:

Csütörtök: A tai chisokkal találkozunk az Erőd utcai volt termünk előtt 6-kor, aztán persze meg is lesz az óránk tartva. Esti jóga nem lesz, de jövő héttől már van termünk!

Péntek: A reggeli jógaoktatói tanfolyam a XI. kerben lesz a Bartók Béla 19 szám alatt, Andreanum van kiírva a kapucsengőre, de szerintem majd találkozunk a ház előtt és együtt felmegyünk. Jövő héttől egyébként itt lesznek a jóga órák is. Ez a Gellért tér és a Móricz között van. A jóga tanfolyam itt lesz a végéig.

Pancsakarma: Sajna a fent említett teremben kéthetente foglalt a Péntek, de így is jó, mert egy drága, kedves barátnőnknél leszünk a nappalijában, és végig egy helyen a Gellért hegyen. Kelenhegyi út 49, 17 óra. A Búsuló Juhász étteremnél van. 27-es busz megy fel a Móriczról. Szintén a ház előtt találkozunk, és egy park mellett van a ház szóval akár lehetünk kint is ha, jó idő lesz.

Szombat: még nem lesz jó idő, így a szabadtéri olajos jóga még nem pálya és egyébként is munkanap. Május 24-én még visszatérünk az olajos jógára.

Jövő hét: Jóga órák a szokásos napokon, de az esti órak 19.30 és 20.30 között lesznek, és újra 1 db. Egyrészről ez így praktikus, mert így szabad a terem, mert így meg tudom tai chiztatni a tai chisokat, és akkor így pont felesben is leszünk, mert régen a Fadruszban 8-tól, a Barcsayban meg 7-től voltak az órák.

Május 24: Az asztro óra Dr. Bense-nél lesz a nappalijában!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük