Új helyek, időpontok, jóga, tai chi, pancsakarma…

újterem

az új jóga termünk…

Kedves Kutirosok és Érdeklődők,

Mindenkinek mérhetetlenül köszönjük az összefogást, a rengeteg sms-t, a felajánlott helyeket, az e-maileket és már meg is vannak a helyek! Sőt már Kedd este is meg voltak, nagyon-nagyon köszönjük. Nem sikerült mindenkit visszahívnom, vagy mindenkinek visszaírni, de ez utal is szeretnénk mindenkinek még egyszer megköszöni a felajánlásokat.

Azért lett a XI. kerület a befutó, mert az új metróval, a 7-es és 86-os buszokkal, valamint a villamosokkal ez egy igazán könnyen elérhető hely, plusz Érdhez is közel van, ahol lakom, és mivel gyerekkoromban nálunk mindenki a családban a XI. kerben lakott, ráadásul nagyjából 2-3 villamos megállón belül, nekem az itthon érzet az a XI. ker.

Sőt egészen pontosan, nyáron a falevelek között átszűrődő napfénnyel, a Bartók Béla út, a Gellért tér és a Móricz között és hétvégén délelőtt, amikor kb. 8-10 percenként hajt el egy kocsi.

Egyébként pont itt lesz az új helyszíne a rendszeres hatha jóga óráknak. Nekem az esti jóga órák Hétfőn és Csütörtökön szinte szent események, 13. éve vagyok itthon és ezeket eddig 2 helyen tartottam java részt. Több mint 7 évig a Fadrusz utcában és több mint 5 évig a Kutirban a Barcsayban. Szóval nem vagyok ugrálós fajta, így valami hosszú távút kerestem és olyan helyen, ami közel áll a szívemhez. Meg lett és mivel itt mi „csak” bérelni fogunk, szóval zavartalanul megy majd tovább a Kutir élet.

Náluk a Péntekek foglaltak, így a Pancsakarmára máshol leszünk, de az is egy csodálatos helyen lesz, szóval csak több jót fogunk tapasztalni a XI. kerből.

És akkor, íme a várva várt program lista:

Csütörtök: A tai chisokkal találkozunk az Erőd utcai volt termünk előtt 6-kor, aztán persze meg is lesz az óránk tartva. Esti jóga nem lesz, de jövő héttől már van termünk!

Péntek: A reggeli jógaoktatói tanfolyam a XI. kerben lesz a Bartók Béla 19 szám alatt, Andreanum van kiírva a kapucsengőre, de szerintem majd találkozunk a ház előtt és együtt felmegyünk. Jövő héttől egyébként itt lesznek a jóga órák is. Ez a Gellért tér és a Móricz között van. A jóga tanfolyam itt lesz a végéig.

Pancsakarma: Sajna a fent említett teremben kéthetente foglalt a Péntek, de így is jó, mert egy drága, kedves barátnőnknél leszünk a nappalijában, és végig egy helyen a Gellért hegyen. Kelenhegyi út 49, 17 óra. A Búsuló Juhász étteremnél van. 27-es busz megy fel a Móriczról. Szintén a ház előtt találkozunk, és egy park mellett van a ház szóval akár lehetünk kint is ha, jó idő lesz.

Szombat: még nem lesz jó idő, így a szabadtéri olajos jóga még nem pálya és egyébként is munkanap. Május 24-én még visszatérünk az olajos jógára.

Jövő hét: Jóga órák a szokásos napokon, de az esti órak 19.30 és 20.30 között lesznek, és újra 1 db. Egyrészről ez így praktikus, mert így szabad a terem, mert így meg tudom tai chiztatni a tai chisokat, és akkor így pont felesben is leszünk, mert régen a Fadruszban 8-tól, a Barcsayban meg 7-től voltak az órák.

Május 24: Az asztro óra Dr. Bense-nél lesz a nappalijában!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük