Tudományos Ájurvéda: II. rész, az étkezés utáni séta…

Az Ájurvédikus tanok már több ezer éve hirdetik, hogy elképesztően jól hat az egészségünkre az, ha szokássá tesszük azt, hogy étkezés után lesétálunk 1008 lépést! 

A közelmúlt tudományos kutatásai már számokat is adnak ehhez, az egészséges szokáshoz. Ugyanis már egy rövid 10 perces étkezés utáni séta is 30-35 %-kal csökkenti az étkezés utáni megemelkedett vércukor reakciót.

Ez annak fényében, hogy már tudjuk, hogy a tartósan magas étkezés utáni vércukorszint a 2-es típusú diabétesz egyik korai jele lehet, egy egyszerű kis séta elképesztően hathat az egészségünkre. Mind az emésztés, mind a vércukor, mind pedig az energia tartalékolásunk szempontjaiból. Arról nem is beszélve, hogy a magas vércukorszint hosszú távon növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Om Tat Sat

Baktai Ádám apuka, tanár, pap. A keleti kultúrtudományok szakértője.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük