Tai Chi Tanfolyam

Kedves Tündérmacik,

Mint tudjátok, Hétfőn, Október 1-én 18 órától  kezdünk a 10 alkalmas Tai Chi kurzussal. A Lap alján majd be tudtok jelentkezni a kurzusra, mert most már más foglalkozások is vannak a Kutirban és tudnunk kellene, hogy hányan jöttök, mert úgy tudjuk kitalálni, hogy a kicsi vagy a nagy teremben leszünk majd.

Ha még új neked ez a téma, itt megtalálsz néhány igen jelentős információt a Tai Chi-ról.

Kik jelentkezhetnek a tanfolyamra?

A Tai Chi gyakorlása minden korosztálynak ajánlott, de ha még nem vagy 18, légy szíves és hozz magaddal egy, a szüleid által aláírt papírost a beleegyezésükről.

Mit fogunk tanulni a tanfolyamon?

Az ázsiai játékok egy olimpiához hasonlító, 4 évente megrendezett esemény, ahol a Tai Chi is egy a versenyszámok közül. Amit mi meg fogunk tanulni az egy 24 lépéses formagyakorlat, ami az ázsiai játékokon a kötelező formagyakorlat.

Ezenk kívül a bemelegítések során megtanuljuk majd a 8 brokát tekerecs chi kung gyakorlatot, a Makko-Ho néven ismert meridián tornát, és a Zheng-Zhuan állás technikáit is. Azt is mondhatjuk, hogy Tai Chi Chuan-t gyakorlunk, a Chuan szó öklöt jelent, átveszük majd azt is, hogy a stilizált lépések, milyen harci alkalmazásból kerültek bele ebbe a lágy mozgáskultúrába.

Mikor lesz a Tai Chi tanfolyam?

Október 1-én hétfőn lesz az első alkalom 18 órától, utána pedig a többi kilenc alkalom is hétfőnként 18 órától lesz.

Hol lesz a Tai Chi tanfolyam?

A Bhakti Kutirban.

Mit hozzak magammal?

Laza ruházatot, nem kell, hogy meleg legyen, mivel termeink fűtöttek.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A 10 alkalmas kurzus, 18,000 forintba kerül, ha az első alkalommal egyben rendezed a fizetést. Ha inkább alkalmanként fizetnél, az 2500 forint lesz óránként.

Bhakti Kutir tagoknak, vagy éppen a Kutirban más szemináriumot végzőknek a bérlet 14,000 forint, alkalmanként pedig 2000 forint lesz.

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük