Tai Chi Tanfolyam

Kedves Tündérmacik,

Mint tudjátok, Hétfőn, Október 1-én 18 órától  kezdünk a 10 alkalmas Tai Chi kurzussal. A Lap alján majd be tudtok jelentkezni a kurzusra, mert most már más foglalkozások is vannak a Kutirban és tudnunk kellene, hogy hányan jöttök, mert úgy tudjuk kitalálni, hogy a kicsi vagy a nagy teremben leszünk majd.

Ha még új neked ez a téma, itt megtalálsz néhány igen jelentős információt a Tai Chi-ról.

Kik jelentkezhetnek a tanfolyamra?

A Tai Chi gyakorlása minden korosztálynak ajánlott, de ha még nem vagy 18, légy szíves és hozz magaddal egy, a szüleid által aláírt papírost a beleegyezésükről.

Mit fogunk tanulni a tanfolyamon?

Az ázsiai játékok egy olimpiához hasonlító, 4 évente megrendezett esemény, ahol a Tai Chi is egy a versenyszámok közül. Amit mi meg fogunk tanulni az egy 24 lépéses formagyakorlat, ami az ázsiai játékokon a kötelező formagyakorlat.

Ezenk kívül a bemelegítések során megtanuljuk majd a 8 brokát tekerecs chi kung gyakorlatot, a Makko-Ho néven ismert meridián tornát, és a Zheng-Zhuan állás technikáit is. Azt is mondhatjuk, hogy Tai Chi Chuan-t gyakorlunk, a Chuan szó öklöt jelent, átveszük majd azt is, hogy a stilizált lépések, milyen harci alkalmazásból kerültek bele ebbe a lágy mozgáskultúrába.

Mikor lesz a Tai Chi tanfolyam?

Október 1-én hétfőn lesz az első alkalom 18 órától, utána pedig a többi kilenc alkalom is hétfőnként 18 órától lesz.

Hol lesz a Tai Chi tanfolyam?

A Bhakti Kutirban.

Mit hozzak magammal?

Laza ruházatot, nem kell, hogy meleg legyen, mivel termeink fűtöttek.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A 10 alkalmas kurzus, 18,000 forintba kerül, ha az első alkalommal egyben rendezed a fizetést. Ha inkább alkalmanként fizetnél, az 2500 forint lesz óránként.

Bhakti Kutir tagoknak, vagy éppen a Kutirban más szemináriumot végzőknek a bérlet 14,000 forint, alkalmanként pedig 2000 forint lesz.

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .