Sir David Attenborough OM…

Életem során szinte sohasem éreztem irigységet, de persze vannak egy páran, akiket irigyellek. Mondjuk ők is elég kevesen vannak. Egyikőjük Sir David Attenborough, aki valószínűleg mindenki másnál többet tett Föld Anyánkért, a modern kor szülöttjei közül. 

Őt persze nem kell bemutatni, de azt mindenképpen érdemes tudni róla, hogy 1972-ben kinevezték a BBC élére. Ezek után 1973 elején felmondott, mert ő nem akart főnökösködni, ő filmeket akart készíteni a világunkról, Föld Anyánkról, és az Őt benépesítő állatokról és növényekről!

II. Erzsébet királyné 1985-ben lovaggá ütötte, majd 2005-ben megkapta az Order of Merit kitüntetést, ami azoknak a személyeknek jár akik kiemelkedő tetteket hajtottak végre a művészetek vagy a tudományok területén. Egy időben mindösszesen 24 ember bírhat ezzel a ranggal! Ami ugyan nem jár titulussal, mint a lovagság, de a rend tagjai feltüntethetik az OM betűket, a nevük után! Sőt, a rend tagjairól az aktuális uralkodó megrendel egy olajfestményt is, ami a királyi család képtárában kap helyet! 

2022-ben az akkor még Károly hercegtől Sir David Attenborough megkapott egy második lovagrendi kitüntetést is!

Sir David Attenborough OM, 1926. május 8-án született, nagy szeretettel és tisztelettel gondolunk reá!

Om Tat Sat

Baktai Ádám apa, tanár, pap…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük