Október 29-én, a Bhakti Kutir Újra Szentelése, Laksmi Puja napján, Kartik Kezdetekor

Mint már láttátok megint alakultak a dolgok a Kutirban. Kb. ez a Bhakti Kutir 5.0 verzió, de eddig ez lett a legjobb. Az indiai kultúrában szokás az, hogy az új otthon beköltözésekor csinálnak egy szertartást, amivel áldásét kérnek a lakásra, és a lakásban élőkre.

Ez a szép szertartás semmit sem változott 5000 év óta, ugyanazok a mantrák, ugyanazok a rituálék teszik ki az egész menetét, mint a Védikus korban. Ez a szertartás a Vasztu Térrendezés csúcspontja, mert amikor már klész egy épület, ezt a szertartást mindig megcsinálják a beköltözés előtt.

Erre szeretnénk benneteket meghívni! Persze lesz szokásos indiai dinom-dánom, zene, fantasztikus indiai kaja, mert ahogyan a Szikhek mondják: „a legnagyobb bűn a földön, éhes embernek Istenről papolni” és ti meg jöhetek fehér ruhában, ha részt szeretnétek venni a szertartáson.

Mi lesz a program?

Ha ti is részese szeretnétek lenni ennek a szép szertartásnak, és áldást is szeretnétek kérni a lakóhelyetekre, akkor:

 1. Gyertek fehér ruhában!
 2. Hozzatok magatokkal egy kis árpagyöngyöt (gersli néven fut a közértekben), egy kis szezám magot, hogy legyen mit bedobálni a tűzbe felajánlásként.
 3. Hozzátok magatokkal a lakóhelyetek alaprajzát szép arányosan lerajzolva egy papírlapra.

Persze ezen a szertartáson a részvétel még különlegesebb az átlagnál, mert kiválasztott, ultra-szuper asztrológiai napon lesz majd. Ezen a napon lesz Laksmi, a Szerencse Istennőjének a születés napja.

Pluszban ezen a napon kezdődik az év legspirituálisabb hónapja is az indiai kultúrában, amikor az ezt megünneplők minden este gyertyát szoktak gyújtani, a kis házi oltárukon. De erről majd személyesen mesélek az ünnepen és egy kérésem is hozzátok eme szép alkalomból.

Mikor?

Tehát Október 29-én 20 órakor kezdünk és nagyon jó lesz.

Hol?

Bhaktikutir Jóga, Harcművészeti és mozgás központ, terápiás csodateaház. Barcsay u.10.

Mennyibe kerül?

Ez a rendezvény Ingyenes, illetve a teljesség kedvéért nagyon kedvező adományozni ezen a napon, így a belépő, annyi amennyit jó szívvel tudtok adni. Ha 5 forint, annyi ha 5millió, akkor meg annyi, a lényeg az, hogy jó szívvel ajánljátok majd fel!

Hogy tudok résztvenni az eseményen?

Tudom, hogy írtatok már néhányan arról, hogy jöttök, de itt is regisztráljatok be, mert tudnunk kell a kaja miatt, hogy pontosan hányan jöttök!

Om Tat Sat drága testvéreim és barátaim, és sok szeretettel várlak benneteket!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Október 29-én, a Bhakti Kutir Újra Szentelése, Laksmi Puja napján, Kartik Kezdetekor

 1. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Sima étkezési hántolt árpát vettem, az is megfelel?

  Nagyon kíváncsian várom ezt a rendezvényt.:) Mindig jól érzem ott magam, a hely kisugárzása kitűnő.

  Tibi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük