Október 29-én, a Bhakti Kutir Újra Szentelése, Laksmi Puja napján, Kartik Kezdetekor

Mint már láttátok megint alakultak a dolgok a Kutirban. Kb. ez a Bhakti Kutir 5.0 verzió, de eddig ez lett a legjobb. Az indiai kultúrában szokás az, hogy az új otthon beköltözésekor csinálnak egy szertartást, amivel áldásét kérnek a lakásra, és a lakásban élőkre.

Ez a szép szertartás semmit sem változott 5000 év óta, ugyanazok a mantrák, ugyanazok a rituálék teszik ki az egész menetét, mint a Védikus korban. Ez a szertartás a Vasztu Térrendezés csúcspontja, mert amikor már klész egy épület, ezt a szertartást mindig megcsinálják a beköltözés előtt.

Erre szeretnénk benneteket meghívni! Persze lesz szokásos indiai dinom-dánom, zene, fantasztikus indiai kaja, mert ahogyan a Szikhek mondják: „a legnagyobb bűn a földön, éhes embernek Istenről papolni” és ti meg jöhetek fehér ruhában, ha részt szeretnétek venni a szertartáson.

Mi lesz a program?

Ha ti is részese szeretnétek lenni ennek a szép szertartásnak, és áldást is szeretnétek kérni a lakóhelyetekre, akkor:

 1. Gyertek fehér ruhában!
 2. Hozzatok magatokkal egy kis árpagyöngyöt (gersli néven fut a közértekben), egy kis szezám magot, hogy legyen mit bedobálni a tűzbe felajánlásként.
 3. Hozzátok magatokkal a lakóhelyetek alaprajzát szép arányosan lerajzolva egy papírlapra.

Persze ezen a szertartáson a részvétel még különlegesebb az átlagnál, mert kiválasztott, ultra-szuper asztrológiai napon lesz majd. Ezen a napon lesz Laksmi, a Szerencse Istennőjének a születés napja.

Pluszban ezen a napon kezdődik az év legspirituálisabb hónapja is az indiai kultúrában, amikor az ezt megünneplők minden este gyertyát szoktak gyújtani, a kis házi oltárukon. De erről majd személyesen mesélek az ünnepen és egy kérésem is hozzátok eme szép alkalomból.

Mikor?

Tehát Október 29-én 20 órakor kezdünk és nagyon jó lesz.

Hol?

Bhaktikutir Jóga, Harcművészeti és mozgás központ, terápiás csodateaház. Barcsay u.10.

Mennyibe kerül?

Ez a rendezvény Ingyenes, illetve a teljesség kedvéért nagyon kedvező adományozni ezen a napon, így a belépő, annyi amennyit jó szívvel tudtok adni. Ha 5 forint, annyi ha 5millió, akkor meg annyi, a lényeg az, hogy jó szívvel ajánljátok majd fel!

Hogy tudok résztvenni az eseményen?

Tudom, hogy írtatok már néhányan arról, hogy jöttök, de itt is regisztráljatok be, mert tudnunk kell a kaja miatt, hogy pontosan hányan jöttök!

Om Tat Sat drága testvéreim és barátaim, és sok szeretettel várlak benneteket!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Október 29-én, a Bhakti Kutir Újra Szentelése, Laksmi Puja napján, Kartik Kezdetekor

 1. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Sima étkezési hántolt árpát vettem, az is megfelel?

  Nagyon kíváncsian várom ezt a rendezvényt.:) Mindig jól érzem ott magam, a hely kisugárzása kitűnő.

  Tibi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük