Odana Sasti – a nap, amikor Isten új ruhát kap

Tündérek, November 30-án lesz az Odana Sasti ünnepe. A védikus tradíciók szerint ezen a napon kapnak az Istenek új ruhát. A mai napig Jagannatha Puriban is ilyenkor szoktak Krisnának és testvéreinek, Subhadrának és Baladevnek új ruhát adományozni. A 90-es évek közepén egyszer volt szerencsém ott lenni ezen a napon, amikor a hívők 18 tonna selyem anyagot ajánlottak fel a templomnak.

A teendőnk szimplán az, hogyha van otthon egy kis oltárunk, akkor vegyünk vagy készítsünk új kendőt rá, ha nincs, csináljunk egy pici kis oltárt magunknak és vegyünk vagy készítsünk rá új kendőt.  

Az ókori görögök azt mondták, hogy vagy végig járjuk a sorsunkat, vagy végig ráncigálnak rajta minket.

Ezek a napok arra jók, hogy tudatosabban éljük életünket, és hogy javítsunk a sorsunkon. Ezek a napok különlegesen támogatott napok áldás szempontjából, magyarán, ha ezen a napon kendőzzük újra az oltárunkat, lényegesen jobb hatásokat érünk el, mint pl. ha ezt máskor tennénk meg. Ez nagyjából a jó spirituális hozzáállás. Minden segítséget megragad az ember, hogy fejlődjön az útján.

Különben, hogy csigázzam az érdeklődéseteket, a 2013-as Maha Kumbha Mela utunk programjában benne lesz Puri meglátogatása, ami azért is fantasztikus, mert India 4 legszentebb városának egyike. A szekér fesztivál, amit világszerte megünnepelnek a Krisna hívők, nyaranta Budapesten is, ebből a városból ered és nem utolsó sorban egy gyönyörű óceán parti városkáról van szó, ahol azért el lehet kolbászolgatni egy pár napot, Uram boccsá a kifejezésért, a teljes spirituális légkörben.

Szóval, ha majd részt szeretnénk venni a világ legnagyobb megmozdulásán, ami 1 nap alatt akár 100 millió embert megmozgató spirituális fesztivál, ja és csak 12 évente rendezik meg. Valamint el szeretnénk jutni Kalkuttába, Mayapurba, ahol én 10 évig laktam és a világ legjobb helye, na nem azért mert én ott laktam, hanem csakúgy önmagában is über király, és meg szeretnénk olyan szent helyeket is látogatni, mint pl. Puri, vagy Benáresz vagy éppen Bodhgáya, akkor fejben készüljünk fel. Mert 2013. Február 10-én a mostani számítások szerint 100 millió Hindu zarándokkal együtt, +/- 10%, meg fogunk fürdeni a szent Gangesz és Jamuna folyók találkozásánál.

Om Tat Sat, hogy a próféta beszéljen belőlem, drága testvéreim az Úrban.

UI: Ott voltam a 2001-es Kumbha Mélán, „csak” 35 millióan voltunk egy helyen egy azon 48 percben, de az is eléggé oda verte az embert. Képzeljétek el, amikor 35 millió ember imádkozva, meditálva, szinte egy légtérben van jelen. Vágni lehetett a hangulatot, és tökéletesen harmonikus élmény volt az egész.

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Odana Sasti – a nap, amikor Isten új ruhát kap

  1. Tünde szerint:

    Hola Ádám 🙂

    Kaphatnék bövebb felvilágosítást a 2013-as februári indiai útról?? Spanyolhonban élek és szeretnék mindent idöben megszervezni, merthogy gyerköceim vannak meg egy kisebb zoo 🙂 Elöre is köszönöm,
    Namasté, Tünde

  2. Visszajelzés: Indiai Út Eligazítás, Október 13, 16 óra: Bhakti Kutir | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük