Tibeti Thangkák a Bhakti Kutirban!!!

Olyan sokan kérdeztek rá már arra a tibeti festményre a jóga terem falán (azt a gyönyörűséget különben a 2010-es nepáli zarándok tündérmaci csoport tagjaitól kaptam ajcsiba), hogy idén karácsonyra megvételre kínáljuk saját féltett, és egyedileg kiválogatott gyönyörűen bekeretezett thangkáinkat.

A Thanga különben egy tibeti spirituális festészeti stílus, ahol Buddhákat, Isteneket, Mantrákat és sok-sok egyéb lelki töltetű témát ábrázolnak a művészek.

Klasszikusan csak szerzetesek festettek thangkákat, most már azonban világi iskolákban is tanítják ezt a stílust és ábrázolás technikát.

De ismertek minket, nektek csak a legjobbat ajánljuk, így a mi thangkáink egytől egyig Chandra Láma munkái, aki szerzetesként egy kolostorban tanulta meg ezt a festészetet, és nem csak ebben követi a tradíciókat, hanem abban is, hogy a thangkáihoz használt festékeket a mai napig gyógynövényekből és drágakövekből készíti, saját két kezével.

Egyébként Chandra Lámát lassan 12 éve ismerem, azóta már nem szerzetes és van 2 gyönyörű gyermeke, és nemcsak a művészete miatt, de emberileg is barátja és rajongója vagyok.

Kínálatunkból:

A tibeti Buddhizmus fő mantrája az „Om Mani Padme Hum”, amit ők 6 szótagos imának hívnak.

A spirituális jelentése ennek a 6 szótagnak az, hogy áldást kérünk az univerzum összes élőlényére (ők is hatan vannak kategorikusan), az istenekre, a démonokra, az emberekre, az állatokra, a növényekre és a kövekre. Ezért is a képen a fő 5 körön kívül, ami az 5 fő elemet szimbolizálja, 6 kisebb kör is látható, amiben a mantra szótagonként van belefestve.

Árakról, vásárlási feltételekről és a többi thangkáról az e-BAZÁR oldalunkon olvashattok.

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .