Nyugati pancsakarma, 5 dolog, amitől akár 10-12 évvel tovább élhetsz…

Nemrégiben a Harvard kutatói közkincsé tettek 2 olyan felmérést, amit nővérek és egészségügyi dolgozók feljegyzései alapján készítettek el.  Ezek a felmérések 34 és 28 évnyi időszakokat fedtek le. A nővérek felméréseinél 78, 865 ember egészségügyi állapotát kísérték végig 1980 és 2014 között. A másik kategóriában 44, 354 pácienst követtek nyomon 1986 és 2014 között. 

Ebben az időszakban 42,167 halált regisztráltak a kontroll csoportban.

A kutatás feltérképezte, hogy a következő 5 életviteli szabály betartásával akár egy évtizeddel is meghosszabbíthatjuk az életünket: 

  • Zöldségekben, gyümölcsökben és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrend ajánlott. Valamint ajánlott a vörös húsfélék, a telített zsírok és a cukor kerülése is.
  • A dohányzás kerülése.
  • Napi fél óra mérsékelt intenzitású testmozgás.
  • 18,5-25 % között tartott testtömeg index.
  • Az alkohol kerülése, vagy csak napi némi  bor fogyasztása ajánlott. 1,5 dl hölgyeknél, 2 dl fogyasztása férfiaknál.

Tehát magyarra lefordítva: Napi minimum fél óra jóga, valamint az ájurvédikus táplálkozás és életvitel követése az, ami meghosszabbítja az életünket. Ezt a nyugati módszertannal megfigyelt mérések is igazolják.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük