Nap Üdvözlet 13 óra 5 percig, Jó ebédhez szól a Jóga jeligére…

snMa 01 óra 5 perckor a Nap áthaladt, a mi szemszögünkből, a Bika jegyéből az Ikrek jegyébe!

Ezt a szokást tapasztaltam Indiában jóga iskolákban és birkózók között is, hogy ilyenkor 12 órával a Nap áthaladása előtt és után is, amíg tart az úgy mond tranzit, vagyis Szankranti a védikus kultúrában, Nap Üdvözlettekkel ajánlják fel a tiszteletüket a Napnak.

Szóval Hajrá! És Ikrek jegyűek, mármint akik mától számított 30 napon belül születtek a védikus asztrológia szerint, itt az ideje, hogy magatokkal foglalkozzatok! A Nap visszatérése mindig jó az egészségünkre nézve, csak csinálni kell!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ilyenkor szokás az, hogy mondjuk is a 12 mantrát, ami tiszteletet ajánl fel a Napnak, amikor a Nap Üdvözlet 12 mozzanatát csináljuk:

Om Mitrája Namaha

Om Ravajé Namaha

Om Szúrjája Namaha

Om Bhánavé Namaha

Om Khagája Namaha

Om Pusné Namaha

Om Hiranja Garbhája Namaha

Om Marícsajé Namaha

Om Aditjája Namaha

Om Szavitré Namaha

Om Arkája Namaha

Om Bhaskarája Namaha

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük