Makara Szankranti

Ma hajnalban 2 óra 12 perckor a Nap átlépett a Bak jegyébe, ezt a csillagászati jelenséget hívják Makara Szankrantinak az indiai kultúrában. Ez a nap hatványozottan hat ránk, így célra vezető ilyenkor önzetlen cselekedetteket véghezvinni. Mosogassunk el még gyorsan mások előtt, etessük meg a kihajigált teknőcöket a Feneketlen Tónál, adakozzunk jó célokra (képzeljétek el az Évi és a Marika is ma fogják megvenni a Bhakti Kutir Tagságukat), de bármi jó, ami nekünk erőfeszítés és ezzel másnak meg valami hasznosat csinálunk.

Az érdekessége ennek a napnak még az, persze ezt a napot mindenhol megünneplik Indiában, de Bengálban ahol laktam, ezen napon mindenki nudlit eszik. Ott pitának hívják a nudlit, és kb. 2-3 millió verziót csinálnak belőle, és szerintem a legjobb variáció a csuszi pita, egy tejes, kókuszos csoda. Gondolom a neten már biztos, hogy megtalálhatóak receptek százai!

Egyébként ma szuper mozgékony nap van. A Hétfő is az, a harmadik napok az Új vagy Teliholdak után is azok, és a Dhanistha csillagkép is gyors természetű. Ma nagy energiájú dolgokba kezdjünk bele, aminek nem kell tartósan fennmaradniuk, de nagyot kell, hogy szóljanak és hirtelen kell berobbanniuk. Ideális nap kampányok elindítására, dolgok eladására, stb.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük