Ma is Pradosha Vrata volt, Siva napja és mi Jógával ünnepeltünk a Bhakti Kutirban

Már csak egy pár hét és bővül a Kutir Jóga Órarendje.

Októberben több jóga óra lesz a Bhakti Kutirban és fenomenális oktatókkal, és persze nem csak azért fantasztikusak, mert mostanság fejezzük be a Kutir első Jóga oktató képzését. Persze szeretném azt hinni, hogy sok közöm van ezeknek a hölgyek és urak jóga pályafutásához, de míg azért vannak olyan régi motorosok, mint Szemerédy Viki doktor néni, és Szilárd papika akik lassacskán 10 éve járnak hozzám jógázni, az oktatáson részt vevők java része már sok-sok éve jóga oktatóként tevékenykedtek a mi képzésünk előtt is.

Már vagy 2 hónapja olyan fázisban vagyunk az oktatásban, hogy egymásnak is tartunk órákat, és még milyen jókat. De ma különleges élményben volt részünk. Szemerédy Viki jóga bemutatót tartott nekünk. Ő nem rég tért vissza egy Bali szigeteki utazásról, ahol távol keleti gyógyászati tanulmányait és jóga ismereteit is bővítette.

Számomra is totális meglepetés volt, amikor elmesélte, hogy amikor besétáltak egy gyógyítóhoz, ott az „Ízek, imák, szerelmek” című, Julia Roberts-et is felvonultató filmből jól ismert Wayan fogadta őket. De erről még később írok, mert azt próbálom a Vikiből kikönyörögni, hogy az Abu Patikája rovatot tisztelje meg néhány Balinéz recepttel.

De, ami hihetetlen volt számunkra is a képzésen, hogy Viki tartott néhány bemutatót. Kaptunk egy kis ízelítőt a Vinyászából, egy kis Yin Jógát is és nem utolsó sorban egy kis Flying Jógát. Aztán meg délután a Sárkány Meli tartott nekünk egy Marma terápiával egybe kötött Jóga órát, ma azt hiszem túl voltunk kényeztetni jógailag.

Már én is epekedve várom az Októbert, hogy bejárhassak a többiek óráira.

Om Tat Sat

UI: És, hogy mennyire kicsi a világ, Viki Balin egy olyan hölgy óráira járt be, akinek én voltam az első 3 jóga évében a jóga tanárja. Vicces, nem?

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük