Ma is Pradosha Vrata volt, Siva napja és mi Jógával ünnepeltünk a Bhakti Kutirban

Már csak egy pár hét és bővül a Kutir Jóga Órarendje.

Októberben több jóga óra lesz a Bhakti Kutirban és fenomenális oktatókkal, és persze nem csak azért fantasztikusak, mert mostanság fejezzük be a Kutir első Jóga oktató képzését. Persze szeretném azt hinni, hogy sok közöm van ezeknek a hölgyek és urak jóga pályafutásához, de míg azért vannak olyan régi motorosok, mint Szemerédy Viki doktor néni, és Szilárd papika akik lassacskán 10 éve járnak hozzám jógázni, az oktatáson részt vevők java része már sok-sok éve jóga oktatóként tevékenykedtek a mi képzésünk előtt is.

Már vagy 2 hónapja olyan fázisban vagyunk az oktatásban, hogy egymásnak is tartunk órákat, és még milyen jókat. De ma különleges élményben volt részünk. Szemerédy Viki jóga bemutatót tartott nekünk. Ő nem rég tért vissza egy Bali szigeteki utazásról, ahol távol keleti gyógyászati tanulmányait és jóga ismereteit is bővítette.

Számomra is totális meglepetés volt, amikor elmesélte, hogy amikor besétáltak egy gyógyítóhoz, ott az „Ízek, imák, szerelmek” című, Julia Roberts-et is felvonultató filmből jól ismert Wayan fogadta őket. De erről még később írok, mert azt próbálom a Vikiből kikönyörögni, hogy az Abu Patikája rovatot tisztelje meg néhány Balinéz recepttel.

De, ami hihetetlen volt számunkra is a képzésen, hogy Viki tartott néhány bemutatót. Kaptunk egy kis ízelítőt a Vinyászából, egy kis Yin Jógát is és nem utolsó sorban egy kis Flying Jógát. Aztán meg délután a Sárkány Meli tartott nekünk egy Marma terápiával egybe kötött Jóga órát, ma azt hiszem túl voltunk kényeztetni jógailag.

Már én is epekedve várom az Októbert, hogy bejárhassak a többiek óráira.

Om Tat Sat

UI: És, hogy mennyire kicsi a világ, Viki Balin egy olyan hölgy óráira járt be, akinek én voltam az első 3 jóga évében a jóga tanárja. Vicces, nem?

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .