Így kezdjük a 2023-as évet, asztrológiai elemzés: Január 1-14: Nap a Nyilasban

Mint minden évben, idén is úgy kezdjük az évet, hogy a Nap a Nyilas jegyében tartózkodik. A Nap szempontjából ez egy kiváló pozíció, hiszen a Nap jól érzi magát a Nyilasban, a Jupiter jegyében.

Így hát érvényesül egy Jupiter/Nap közös hatás, ami fokozza az emberben az igazságérzetet, azt a belső igényt, hogy fejlődjünk, fejlesszünk magunkon, valamint azt a hívást, hogy új és jobb rendszereket iktassunk be az életünkbe.

Épp ezért kezd a világon szinte mindenki „új életet” január elsején! Ez egyébként idén könnyebben lesz majd kivitelezhető, hiszen a 2023. január elsejei dátum egy szilárd asztrológiai állással bír, így a frissen elkezdett új dolgaink akár hosszútávon is fenntarthatóak lesznek. Valamint idén, január elsején, a hold a „varászlatos kezdetek” csillagképében fog áthaladni, így a az újonnan megkezdett feladatokon komoly áldás is várható!

A Nap mellett a Merkúr is a Nyilasban tartozkódik január elsején, így a kommunikáció, mint műfaj könnyebb lesz az év kezdetén. Ugyanakkor a többi bolygóállás végett próbáljunk ki egy lassabb „évnyitót”. Fordítsuk a figyelmünket befelé és a hozzánk közelállókra. Sőt, az év eleje kifejezetten jó lesz tanulásra is!

Valamint azáltal, hogy a Szaturnusz és a Vénusz a Bakban lesznek, erős pozícióban, valamint a Jupiter a Halakban fog tartózkodni, szintén nagy erőt sugározva, hatékonyabbak is leszünk, teherbíróbbak is, valamint bennünk lesz az a vágy is, hogy dolgokat praktikusabban oldjunk meg, és mindezt szervezetten és rendszerezetten.

Emellett a Mars és a Rahu pozíciója miatt azért vigyázzunk arra is, hogy ne legyünk túl vehemensek, se személyünkben, sem a kommunikációnk stílusában. Attól függetlenül, hogy mennyire lelkesek vagyunk arra, hogy jól és hatékonyan oldjuk meg feladatainkat.

Egyébként ez érvényes lesz a munkánkban is, szóval január 14-ig akár ezen a területen is belekezdhetünk tanulmányokba!

Visszatérve az év kezdetére, a Rahu és Ketu árnyék bolygók egészen November 28-ig ugyan azokban a jegyekben fognak tartózkodni, mint január elsején.

Rahu a Kosban, ami végett szinte az egész évben vigyáznunk kell majd, hogy adott esetekben visszafogjuk magunkat, és ne hagyjuk az egónkat, vagy a vehemensebb oldalunkat érvényesülni. Miközben ott lesz a Ketu hatása is a Mérlegben, ami mindezt kompenzálva felfogja bennünk erősíteni azt, hogy képesek legyünk együttműködni másokkal még akkor is ha nehéz. Persze ehhez az is kelleni fog, hogy higgyünk abban, amit meg kell tennünk. Hiszen a Ketu egy tűz bolygó, és így csak akkor képes a magasztosabb önfeláldozásra, ha azonosulni tud a céllal és a folyamattal.

Mindezt az is segíteni fogja, hogy a Szaturnusz a Bakban lesz január 17-ig. A Szaturnusz számára a Bak, az összes lehetséges bolygóállásból a második/harmadik legjobb pozíció. Így a praktikusság, a terhelhetőség és az áldozathozatal erősebben meg tud majd nyilvánulni bennünk és mindenki másban is.

Ezen felül még a Jupiter állása is nagyon fontos számunkra, hiszen lassabb bolygó lévén erősebb hatással bír a mindennapjainkra. A Jupiter egészen április 21-ig a Halakban (a saját jegyében) fog tartózkodni. Egy részről ez is azt fogja segíteni, hogy meg legyen az a belső erőnk és elszántságunk is, hogy képesek legyünk lemondani bizonyos dolgokról a nagyobb cél érdekében.

Másrészről pedig szintén azt fogja erősíteni, hogy egy kicsit hátrébb húzódjunk a hangos külvilágtól és magunkra, a szeretteinkre és a tanulmányainkra összpontosítsunk.

Ebben a szakaszban a január 14. lesz a legmeghatározóbb nap, hiszen ezen a napon lép át a Bak jegyébe a Nap bolygó. Ekkor indul el azon a pályán a Föld, amikor az északi félteke kezd közelebb kerülni a Naphoz. Ezen a napon Indiában az a szokás, hogy papírsárkányokat eregetnek és mindenféle önzetlen jócselekedeteket hajtanak végre.

Om Tat Sat

Baktai Ádám keletkutató, a keleti kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük