Hogyan kezdődik az új év?! Asztrológiai körkép: 2022. Január 1-14. Nap a Nyilasban…

Mint minden évben, így idén is, úgy kezdjük az évet, hogy a Nap a Nyilas jegyében tartózkodik. A Nap szempontjából ez egy kiváló pozíció, hiszen a Nap jól érzi magát a Nyilasban, a Jupiter jegyében.

Így hát érvényesül egy Jupiter/Nap közös hatás, ami fokozza az emberben az igazságérzetet, azt a belső igényt, hogy fejlődjünk, fejlesszünk magunkon, valamint azt a hívást, hogy új és jobb rendszereket iktassunk be az életünkbe.

Épp ezért kezd a világon szinte mindenki „új életet” január elsején! Ez egyébként idén könnyebben kivitelezhető lesz, hiszen a 2022. január elsejei dátum egy sziddha jóga nap, egy olyan nap, amikor is az újonnan megkezdett feladatok sikerre vannak ítélve.

Természetesen ne bízzuk el magunkat, tenni is kell majd a sikerért. Főként azért, mert a 2022-es év úgy kezdődik, hogy a Nap a Vénusszal együtt áll a Nyilas jegyében, és a Nap/Vénusz közelség mindig rejt egy kis csábíthatóságot is magában. De ettől függetlenül az igény a fejlődésre nagyon is meglesz.

Hiszen úgy indulunk el az újévben, hogy abból a 9 bolygóból, amit figyelemmel kísér a védikus asztrológia rendszere, 5 darab tartózkodik a Skorpió és a Nyilas jegyeiben. Így mindkét jegy jellemzői fel fognak erősödni: az igazságosság és egyben a betyárbecsület, a spirituális és a misztikus hozzáállás, a rendezett életviteli rendszerekre való törekvés és az elvonulás, hogy befelé tudjunk koncentrálni, ez mind-mind ennek a két jegynek a keveredéséből jön össze.

Ugyanakkor ne feledjük, hogy a 12 csillagképből csak a Skorpió és a Nyilas jegyek kapják meg a harcos szerzetes besorolást, és pont ezért lehet ez a komolyabb változtatások éve! Hiszen a harcos szerzetes erős, de visszafogott, jogos és igazságos ugyanúgy kifelé, mint befelé is.

Csak a Nyilast nézve sajnos az is előfordulhatna, hogy hiába lesz egyre nagyobb hangja a pozitív változásoknak, a klíma tudatosságnak, vagy a vegánságnak, ott van a lehetőség, hogy a Nap/Vénusz együttállás okozta csábíthatóság végett ugyanúgy üzletté silányuljon minden, ami nemes. De ha számításba vesszük a Skorpió betyárbecsületbéli értékrendjét, akkor ez nem fog megtörténni.

A harcos szerzetesek tudniillik amellett, hogy jól szerveznek és jók az irányításban is, értékrendjükben tántoríthatatlanok, lelkükben nem-eladóak. Ez mind érvényesülni fog, főként úgy, hogy ennek a szakasznak a végéig, egészen január 14-ig a Mars és a Ketu (leszálló holdcsomópont) a Skorpióban fognak állni (két erős tűz bolygó a saját jegyükben), így még erősebb lesz az a belső érzet, hogy küzdjünk az igaz ügyért.

Aztán majd a Nap átlép a Bakba január 14-én, és a belső, egy kicsit idealistább érzetek után képesek leszünk fizikailag is tenni azért, hogy jobb irányba tereljük a dolgainkat, de ez már a következő hónap bejegyzésében lesz kifejtve.

Visszatérve az év kezdetére, a fent említett Ketu egyébként még egészen április 12-ig a Skorpióban fog tartózkodni, ami jobban előtérben fogja tartani az alternatív megoldásokra való igényt, azt a belső ingert, hogy csináljunk dolgokat természetesebben, akár a régebbi, ám sokkal harmonikusabb módokon.

Mindez azzal párosul, hogy a Ketu jelenléte a Skorpióban magában foglalja azt, hogy a Rahu (felszálló holdcsomópont) a Bikában van, ami nagyon fontos és előkelő helyen tartja a kényelmet és az élvezeteket a tudatunkban. Szóval akkor leszünk képesek teljesen átadni magunkat a pozitív változásoknak és az alternatív megoldásoknak, hogyha az nem jár a kényelemérzetünk megcsappanásával, vagy bizonyos kényelmi funkciók feladásával. Röviden éljünk ugyanolyan jól, csak tudatosabban csináljuk mindazt, amit teszünk!

Így már meglesz a kitartásunk is ahhoz, hogy hosszútávon is képesek legyünk jobb irányba változtatni a mindennapjainkon. Ezt az is elősegíti majd, hogy a Szaturnusz bolygó egészen 2023 januárjáig a Bakban lesz, s ez még több kitartást is eredményzehet bennünk.

Ugyanis a Szaturnusz a Bakban az összes lehetséges bolygóállásból szinte a második legjobb pozícióban van, így természetesen ebben az évben végig a fizikai törekvésekre is összpontosítani kell.

Attól függetlenül, hogy mennyire áll vissza az élet a megszokott medrébe a COVID-19 után, fizikailag aktívak kell, hogy maradjunk, még akkor is, ha visszatér az ülőmunkánk, vagy visszaáll a kényelmesebb ütem a mindennapokban.

Erre azért van szükség, mert az asztrológia lényegét tekintve bizonyos bolygóállások adott hatásokat eredményeznek, és ha ezeket betartjuk, illetve figyelembe vesszük, az olyan, mintha az árral együtt úsznánk, ám ha ellene megyünk, akkor az árral szemben kell küzdenünk.

Ezen felül még a Jupiter állása is nagyon fontos számunkra, hiszen lassabb bolygó lévén erősebb hatással bír a mindennapjainkra. A Jupiter egészen április 13-ig a Vízöntőben lesz, ami nem egy ideális pozíció a Jupiter számára. Így ha már megállapításra került, hogy úgy leszünk képesek jobb irányba haladni, hogy az ne járjon fizikai lemondásokkal, ez a Jupiter révén tovább igazolható.

De április 13-a után, amikor a Jupiter átlép a Halakba (a saját jegyébe), már meglesz az a belső erőnk és elszántságunk is, hogy képesek legyünk lemondani bizonyos dolgokról a nagyobb cél érdekében. De ez majd az áprilisi hónap előrejelzésében lesz jobban kifejtve.

Ebben a szakaszban a január 14. lesz a legmeghatározóbb nap, hiszen ezen a napon lép át a Bak jegyébe a Nap bolygó. Ekkor indul el azon a pályán a Föld, amikor az északi félteke kezd közelebb kerülni a Naphoz. Ezen a napon Indiában az a szokás, hogy papírsárkányokat eregetnek és mindenféle önzetlen jócselekedeteket hajtanak végre.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a keleti spirituális és kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük