Heti asztrológiai előrejelzés: 2023. Január 23-29…

Kos: A munkánk és a pénzkeresetünk területei kerülnek most fókuszba, de fontos eleme lesz a hétnek azok az ambíciók, tervek és belső vágyak, amelyek képesek megadni a személyes beteljesedés érzetét a munkánkkal, boldogulásunkkal kapcsolatosan. Így most sokkal könnyebb lesz a jelenlegi munkánk területét és belső értékrendünk szerinti hívatásunkat is egymáshoz közelíteni.

Bika: Próbáljunk elcsendesedni, egy kicsit lenyugodni és ezzel egy olyan lelkileg kiegyensúlyozott állapotba kerülhetünk ebben az időszakban, ami abban fog segíteni bennünket, hogy lemondjunk dolgokról, felesleges dolgokról, valamint abban is, hogy befejezzünk olyan feladatokat, amelyek letudásával még jobban a belső harmónia és nyugalom fog előtérbe kerülni.

Ikrek: Ebben az időszakban az a belső indíttatás fog előtérbe kerülni, hogy a munkánk területét és a pénzkeresetünk módját valamint a materiális ambícióinkat megpróbáljuk harmóniába hozni az életünk spirituális oldalával. Így természetesen az is előtérbe fog kerülni, hogy olyan munkát végezzünk és olyan terveket szövögessünk, amelyekkel lelkileg is tudunk azonosulni.

Rák: A materiális életünk hatékonyságunk fog terítékre kerülni ezen a héten. Főként abból a szempontból, hogy milyen jól tudjuk kezelni a feszültebb helyzetek, mind általánosságban, mind pedig az együttműködéseink szempontjából. Így természetesen az is hangsúlyos lesz, hogy az értékrendünkben milyen fontossági szerepet töltenek be a kapcsolataink és a materiális törekvéseink.

Oroszlán: Ebben a szakaszban erős hívást fogunk érezni arra, hogy segítsünk másokon. És itt nem feltétlenül az fog érvényesülni, hogy elszegődünk egy segélyszervezethez, hanem az, hogy érzékenyebbek leszünk a környezetünkben lévőkre. Így most jobban észre vesszük majd a nehézségeiket és a szükségleteiket és képesek leszünk úgy segíteni, hogy szinte észrevehetetlen lesz a beavatkozásunk. 

Szűz: A belső lényünk fog erőteljesebben megnyilvánulni a mindennapokban. Így ott lesz bennünk az az igény is, hogy tanuljunk, hogy egy picit töltsünk el több időt magunkban, elmélkedéssel, de olyan külső hívást is érezhetünk majd, hogy átalakítsuk az életviteli rendszereinket. Nem pusztán azért, hogy valami újba fogjunk hanem azért, hogy azt harmonikusabbá tegyük.  

Mérleg: Ezen a héten a tanulás, a gyakorlás és az együttműködés területei kerülnek majd fókuszba. Szóval bátran kezdjünk új dolgokba, de az is kiváló lesz, ha régebbi képességeink felelevenítésébe kezdünk. A lényeg az, hogy lefoglaljuk a szellemünket, hiszen most meg lesz bennünk, mind a belső erő és alaposság, hogy eltudjunk sajátítani új dolgokat, valamint meg lesz a kitartásunk arra, hogy gyakoroljuk a korábban megtanultakat.

Skorpió: Tevékeny hétnek nézünk elébe, és most úgy hozhatjuk ki a lehető legtöbbet ebből az időszakból, ha azon felül, hogy neki veselkedünk a feladatainknak, fókuszálunk a szervezettségre is. Szóval legyünk készek arra, hogy most többet teszünk bele a feladataink elvégzésébe, de ugyanakkor legyenek terveink és akár készüljünk fel több verzióra is a kivitelezés terén. Így lehetetlen lesz, hogy ne alkossunk maradandót.

Nyilas: Most ahhoz, hogy meg legyen a belső nyugalmunk, kötelező lesz a kommunikáció. Beszélgessünk, tanácskozzunk, vagy akár írásban kövessünk le dolgokat, de ragadjunk meg minden lehetőséget arra, hogy a bennünk zajló folyamatokat feltudjuk tárni mások előtt. És ez nemcsak nekünk lesz jó! A környezetünk is sokat fog kapni abból, hogy mi megosztjuk az elképzeléseinket és tapasztalatainkat.

Bak: Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk ebben az időszakban. Ez jelentheti azt, hogy a hozzánk közelálló szeretteinkkel foglalkozunk egy picit többet, és minőségi időt töltünk el velük. De lehet az is, hogy az otthonunkkal foglalkozunk többet, legyen az régi elmaradások behozatala, lásd kiszortírozás, takarítás, stb., vagy akár egy új energetika létrehozása egy kis átrendezéssel, átalakítással. 

Vízöntő: Ebben a szakaszban olyan lesz, mintha egy kicsit távolabbról szemlélnénk az eseményeket. Mintha nem lennénk annyira jelen a mindennapokban. Így ahhoz, hogy mind aktivitásban, mind a kommunikációs viszonylatban tudjuk hozni a formánkat egy kicsit több erőfeszítést kell bele tennünk az érintkezéseinkbe. Dicsérjünk, ajándékozzunk, segítsünk, bármit tehetünk, hogy jobban jelen legyünk!

Halak: Ezen a héten sokkal nagyobb figyelmet fognak megkövetelni a terveink, elképzeléseink. Így most egy kicsit többet kell foglalkozzunk a bennünk zajló vágyakkal. Szóval inkább olyan személyekkel találkozzunk, akiknek meg merünk nyílni az elképzeléseinkkel kapcsolatban, és akiknek adunk annyira a véleményére, hogy meg is hallgassuk az ő észrevételeiket.

Ezen a héten a fő spirituális esemény a január 26-ra eső nap lesz. Egyrészről Indiában ezen a napon ünneplik a tudás Istennőjének, Szaraszvatinak a megjelenését, másrészről csillagászatilag ez a tavasz első napja. Ugyanis ezen a napon tér vissza a növényekbe a keringés. Asztrológiailag ez egy stabil nap lesz, így ha valami fontosba szeretnénk belevágni, azt időzítsük erre a napra!

Fizikailag térdtől le, a lábujjaink végéig kell oda figyelnünk magunkra. Szóval egy szokványos  pedikűr alkalom is lehet izgalmasabb. Majd szombatra a Hold egy új ciklusba kezd, így a maradék 2 napban már a fejünkre kell majd jobban odafigyelnünk!

A hét ájurvédikus tanácsa egyszerű, csíráztassunk! Olyan régen volt az, hogy az ember friss, és nem mesterségesen megtermelt ételt kaptunk. Állítsuk elő a saját friss zöldjeinket! A friss hajtások dúskálnak a vitaminokban!

Om Tat Sat

Baktai Ádám keletkutató, a keleti kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük