Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Bakban: 2022. január 14 – február 12…

Mint már korábban említettük, január 14-én a Nap belép a Bakba, ezért képesek leszünk az ideológiai elhatározásainkat fizikai síkon is megvalósítani. Ebben nagyfokú segítség lesz az, hogy a Nap a Merkúrhoz csatlakozik, ekkor a kommunikációs képességeink fel fognak erősödni, és a hatékonyságunk is jobb lesz.

Ugyanakkor a Merkúr egészen február 4-ig retrográlni fog, ami a kommunikációnk érdemi részét erősíteni fogja, de a külsőségeit gyengíti. Szóval figyeljünk oda beszédünk stílusára, nehogy az ebből fakadó sértettség végett vesszen kárba a mondanivalónk!

A Merkúr mellett a Szaturnusz is a Bakban van, vagyis a teherbírásunk és a kitartásunk is jobb lesz. Szóval menni, menni kell, csinálni kell, és vigyázzunk, hogy ne fásuljunk bele, ne váljunk monotonná! Ebben most nagy segítségünkre lesz az, hogy január 16-án a Mars átlép a Nyilas jegyébe, ahol csatlakozik a Vénuszhoz, ami egy sokkal erősebb kreativitást is jelent majd a mindennapokban. Szóval tegyük a dolgunkat, és próbáljuk minél kreatívabban tenni azt.

Majd január 27-től előáll egy nagyon különleges bolygóállás, amikor is a mi szemszögünkből nézve minden bolygó az égbolt egyik felén látható, míg a másik fele teljesen üres marad.

Ez akkor következik be, amint a Hold leelőzi a Ketut, így minden bolygó a Ketu és a Rahu között fog tartózkodik. Ezt az állást kála szarpa jógának hívják a védikus asztrológiában. Majd február 9-én, amikor a Hold leelőzi a Rahut, ez az állás megszűnik.

Ez egy igen ritka asztrológiai jelenség, s mivel ebben az esetben az összes bolygó a Ketu irányából halad a Rahu felé, a materiális élvezetek és a kényelem szüksége sokkal nagyobb szerepet kap az életünkben, míg a spirituális érdeklődés egy kicsit visszábbszorul. Továbbá ez is azt igazolja, hogy most nem az az út, hogy túlságosan önsanyargassunk!

Ebben az időszakban a legfontosabb momentum a február 5-re eső Vaszanta Pancshami nap. A védikus asztrológia rendszerében ez a tavasz első csillagászati napja, ezen a napon tér vissza a nedvek keringése a növényekbe. Indiában ezen a napon ünneplik meg Szaraszvati, a tudás istennőjének születésnapját is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a keleti spirituális és kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük