Embertípusok, szerepeik és hasznosságuk a Védikus kultúrában…

lustaságA Védák szerint a társadalom szempontjából a leghasznosabb emberek a lusta intelligensek.

Ők tudják, hogy mit kell tenniük, de kevésbé tudnak rágyorsulni a feladatikra, de intellektusuk végett azt is tudják, hogy másoknak mit kellene tenniük, és erre általában rá is tudják venni a többieket.

Sőt ez olyannyira igaz, hogy egy amerikai felmérés szerint, a világ legtöbb újítása, felfedezése és egyszerűbbé tétele főként 2 mozgatórugó végett került a köztudatba. Ez a két motor a hadiipar és az emberi lustaság!

De, hogy felsoroljuk a társadalom többi résztvevőit is:

  • A társadalom második leghasznosabb tagja az intelligens és szorgalmas emberek, akik tisztában vannak a képességeikkel, a feladataikkal és azokat el is látják.
  • Az emberiség eggyel kevésbé hasznos tagja a lusta és buta emberek, akik nincsenek képben, de legalább nem is csinálnak semmit.
  • Míg a legkevésbé hasznos népek a szorgalmas idióták, akik hibát hibára halmoznak, de azt állandóan.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Embertípusok, szerepeik és hasznosságuk a Védikus kultúrában…

  1. Aranylotusz szerint:

    Ez nagyon jó meghatározás ????????????

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .