Embertípusok, szerepeik és hasznosságuk a Védikus kultúrában…

lustaságA Védák szerint a társadalom szempontjából a leghasznosabb emberek a lusta intelligensek.

Ők tudják, hogy mit kell tenniük, de kevésbé tudnak rágyorsulni a feladatikra, de intellektusuk végett azt is tudják, hogy másoknak mit kellene tenniük, és erre általában rá is tudják venni a többieket.

Sőt ez olyannyira igaz, hogy egy amerikai felmérés szerint, a világ legtöbb újítása, felfedezése és egyszerűbbé tétele főként 2 mozgatórugó végett került a köztudatba. Ez a két motor a hadiipar és az emberi lustaság!

De, hogy felsoroljuk a társadalom többi résztvevőit is:

  • A társadalom második leghasznosabb tagja az intelligens és szorgalmas emberek, akik tisztában vannak a képességeikkel, a feladataikkal és azokat el is látják.
  • Az emberiség eggyel kevésbé hasznos tagja a lusta és buta emberek, akik nincsenek képben, de legalább nem is csinálnak semmit.
  • Míg a legkevésbé hasznos népek a szorgalmas idióták, akik hibát hibára halmoznak, de azt állandóan.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Embertípusok, szerepeik és hasznosságuk a Védikus kultúrában…

  1. Aranylotusz szerint:

    Ez nagyon jó meghatározás ????????????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük