Embertípusok, szerepeik és hasznosságuk a Védikus kultúrában…

lustaságA Védák szerint a társadalom szempontjából a leghasznosabb emberek a lusta intelligensek.

Ők tudják, hogy mit kell tenniük, de kevésbé tudnak rágyorsulni a feladatikra, de intellektusuk végett azt is tudják, hogy másoknak mit kellene tenniük, és erre általában rá is tudják venni a többieket.

Sőt ez olyannyira igaz, hogy egy amerikai felmérés szerint, a világ legtöbb újítása, felfedezése és egyszerűbbé tétele főként 2 mozgatórugó végett került a köztudatba. Ez a két motor a hadiipar és az emberi lustaság!

De, hogy felsoroljuk a társadalom többi résztvevőit is:

  • A társadalom második leghasznosabb tagja az intelligens és szorgalmas emberek, akik tisztában vannak a képességeikkel, a feladataikkal és azokat el is látják.
  • Az emberiség eggyel kevésbé hasznos tagja a lusta és buta emberek, akik nincsenek képben, de legalább nem is csinálnak semmit.
  • Míg a legkevésbé hasznos népek a szorgalmas idióták, akik hibát hibára halmoznak, de azt állandóan.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Embertípusok, szerepeik és hasznosságuk a Védikus kultúrában…

  1. Aranylotusz szerint:

    Ez nagyon jó meghatározás ????????????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük