Előadás a Bhakti Kutirban

TESTBEN REJLŐ UNIVERZUM

A diavetítéssel szemléltetett előadás az univerzum, a Naprendszer és a csakrák kapcsolatáról a védikus irodalom alapján.

A test finom szintű energiaközpontjai a csakrák, és a test felső részén hét fő csakra található. Ezek egy csatorna mentén helyezkednek el, aminek a neve Szusumná, és ez a gerinc alsó végétől a fejtetőig fut végig. A csakrák elhelyezkedése, felépítése és az univerzum között szoros kapcsolat létezik. Ennek részleteiről pontos leírást nyújt a védikus irodalom. Mindaz, ami a test szintjén fordul elő, ki van vetítve az univerzum síkján jól megfigyelhető formában. A Tejutat a védikus irodalom szintén Szusumnának nevezi, és a teljes hossza hét fő bolygórendszerre oszlik ugyanúgy, ahogy a csakrák helyezkednek el. A csakrákban életerő, ún. prána áramlik. Az Naprendszer leírása részletes információt szolgáltat a csakrák, valamint a prána szerkezetéről, és összetevőikről. Az előadáson ezek részleteit ismerjük meg szemléletes ábrák kíséretében.

Időpont: 2011. március 26., 10:00 – 11:30

Belépő: 1000 FtElőadó: Csák Csaba

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

2 Responses to Előadás a Bhakti Kutirban

  1. Krisztina szerint:

    A csakrákról szóló előadásra érdemes előre bejelentkezni, vagy biztosan lesz hely?
    Üdv.
    Krisztina

  2. Csák Csaba szerint:

    Terveink szerint lesz hely!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük