Egy kis könyvajánló

Stefan Chmelik : A kínai gyógynövények titkai – Kulcs a tökéletes egészséghez

Hiánypótló és különleges könyvet tart kezében az olvasó. Könyvünk a nyugaton – és különösen Magyarországon – gyakorlatilag ismeretlen kínai herbalisztikát, azaz a gyógynövény terápiát mutatja be mindenki által könnyen érthető és olvasható módon.

A kínai gyógynövények titkai című könyv segít abban, hogy megértsük ezt a teljesen egyénre szabott megközelítést, és megtanít, hogy hogyan használhatjuk ezt saját magunk és családunk egészsége érdekében.  Teljes részletességgel bemutatja a kínai gyógynövényes kezelések elveit, az ebben nem gyakorlottak számára is. Lépésről-lépésre megismertet azzal, hogyan határozhatjuk meg saját alkatunkat, hogyan használjuk a legmegfelelőbb gyógynövényeket, és milyen felhasználási módokkal válnak leginkább a hasznunkra.

A Hagyományos Kínai Orvoslás nyugaton gyakorlatilag egyet jelent az akupunktúrával, azonban ez a kialakult kép egyáltalán nem fedi a valóságot. A Kínai Orvoslás mint tudomány, két alapvető elemből épül fel: a diagnosztikából és a hozzá tartozó klinikumból, azaz terápiás eljárásokból. Az akupunktúra a terápiás eljárások közül csupán az egyik,  a gyógyszeres terápia, a manuálterápia és a légzés-és mozgásterápia mellett. Könyvünk a nyugaton – és különösen Magyarországon – gyakorlatilag ismeretlen kínai herbalisztikát, azaz a gyógynövény terápiát mutatja be mindenki által könnyen érthető és olvasható módon.

Reméljük, hogy a könyv segítségével a szerző hasznos bepillantást nyújt a Kínai Orvoslás alapjaiba, gyógynövényterápiájába, és sok – a hétköznapi életben jól használható – hasznos ismerettel gyarapodhat az olvasó.

A könyv már nálunk is kapható, ára: 4590.-

Olvass bele itt

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .