Egy kis könyvajánló

Birgit Laue : Gyógynövények nőknek – Orvosságok a természet kamrájából

Miért éppen a nőknek ajánlja a szerző, a szakember és a kiadó ezt a könyvet? Talán mert a nők kiemelt szerepet vállaltak és vállalnak a nagyanyáink, dédanyáink kincset érő gyógynövényes praktikáinak megőrzésében, a hagyományok ápolásában. Talán mert a nők jobban figyelnek a testük jeleire, hallgatnak megérzéseikre és hagyatkoznak a gyógynövényekkel kapcsolatos tapasztalataikra. Talán mert a legtöbb kutató szemében az egészséges ember képe továbbra is többnyire egyet jelent az egészséges férfiéval.

Egy biztos: ebből a könyvből a nők megtudhatják: mik lehetnek a nemükre jellemző betegségek okai és tünetei, milyen módon fordíthatják javukra, panaszaik enyhítésére vagy megszüntetésére a gyógynövények varázslatos erejét, milyen egyéb természetes anyagok lehetnek segítségükre egyes panaszaik kezelésére.

Kifejezetten a női betegségek kezelésére – a menstruációs problémáktól, a bőr- és hajápolástól, a változókorban fellépő panaszokig – ajánl: gyakorlati tanácsokat, recepteket, kúrákat, teákat, balzsamokat, borogatásokat és fürdővizeket a nők minden generációjának Prof. Dr. Kéry Ágnes, a Magyar Fitoterápiás Társaság elnökének lektorálásával.

A nagy Gyógynövény-ABC-ben összefoglalva megtalálható 62 növény jellemzőinek, alkalmazási területeinek és módjának, valamint esetleges ellenjavallatainak leírása is.

A színes képekkel gazdagon illusztrált kiadvány kifejezetten női betegségek kezelésére- a menstruációs problémáktól, a különböző gyulladásokig és a változó korban fellépő panaszokig – ajánl gyakorlati tanácsokat, recepteket, kúrákat a nők valamennyi generációja számára.

A Prof. Dr. Kéry Ágnes, a Magyar Fitoterápiás Társaság elnökének előszavával és lektorálásával megjelenő könyv tematikája a minél könnyebb használhatóság kedvéért nem az egyes gyógynövényekre, hanem a kezelendő problémák típusaira épül. De
megtalálható a könyvben egy – 62 gyógynövényt tartalmazó – összefoglaló ABC-táblázat is.

Ha kedvet kaptál hozzá, gyere el hozzánk és szerezd be magadnak, barátnődnek, családodnak. A könyv ára: 2690.-

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük