Decemberben megyünk Indiába!!!

Kedves Zarándok Tündérmacik,

Egyéb kötelező utazások végett, meg azzal a kecsegtető eshetőséggel, hogy együtt utazhatunk Horváth Ádám barátommal, Harciszerzivel, picit halasztjuk az indiai utat.

A terv az, hogy INDIÁBAN FOGUNK SZILVEZTEREZNI!!!

A delhi-i Lótusz Templom, a világ 7. legnagyobb temploma, ezt is megfogjuk nézni

December 27-én , vagy 29-én indulunk, és két hétig maradunk. A fent említett esetekben vagy a Finn Air, vagy a Lufthansa lesz a nyertes abban a versenyben, hogy ki utaztathat minket. Mondjuk úgy kezdeni az évet, hogy Indiában van az ember, egészen jó élmény. Velem ez eddig nyolcszor történt meg, a nagy 2000-es váltáskor is, és természetesen az azt követő évek mind jók voltak.

Az időpont módosítása végett elképzelhető, hogy megkutyuljuk az utat, hogy érkezéstől függetlenül Vrindavanban legyünk az Újévre, mert egy szent helyen kezdeni az évet még profibb terv.

Persze az állandó kritikusaink, a meleg gimnasztikás, kötekedni imádó emberek már elkezdték pedzegetni, hogy december és január hideg Indiában, de nyugodjatok meg, november végéhez képest decemberben és januárban 3-4 fok a különbség. 21-23 fok van Delhiben, Jaipurban 23-24 és éjszaka 7-9 fok. Ezek átlag hőmérsékletek, így általában ezeknél a számoknál melegebb az idő, mert Indiában mindig a napkelte előtti 1 óra a leghidegebb, de ahogy erőre kap a Nap, már jó idő szokott lenni.

Persze a programban úgy terveztük, hogy egyszer azért fogunk hajnalban mászkálni, amikor körbezarándokoljuk Vrindavan szent városát, de ha nagyon hideg lesz, nekifuthatunk reggeli után is.

Mellesleg nem nyaralni megyünk, hanem zarándokolni Indiába. India Goán kívül nyaralásra messzemenően alkalmatlanabb pl. a köpésre lévő Nepál vagy Thaiföldhöz képest.  Indiába a fantasztikus kultúráért és spiritualitásért kell menni, amihez viszont nincs fogható e világon.

Attól függetlenül, hogy én Hindu vagyok, elfogadom azt, hogy az Iszlám is része az indiai kultúrának, ezért elzarándokolunk a delhi-i nagy Mecsethez is. A több száz év alatt, amióta áll a Mecset, csak két nem muzulmán mondhatott itt beszédet, Mahátma Gandhi és Germánusz Gyula, érdekes, nem?

Én képtelen vagyok egy turista utat levezetni Indiában, mert nekem India szerelem, nem pedig munka, hogy végig nézzük a kötelezőket, és én vadul csoport-vezessek nektek. Például ezért nem járunk múzeumokba Indiában, (a jaipuri királyi múzeum nagyon jó, azt mondjuk meg is fogjuk nézni) de általában a kiállítások nem annyira jók, hogy politikailag korrektül fogalmazzak. Ázsiában, én Tajvanon kívül nem voltam még olyan múzeumban, ahová  vissza is járnék. Jó, adjuk meg a 10 pontot az idén nyílt pattani múzeumnak is Nepálban, de az még teljesen új. Lehet, hogy ráéreztek a Hinduk a múzeum összehozásra?

Én Indiába nőttem fel ezért más kép látom, mint azok, akik nyaralni járnak oda, vagy azért szerveznek utakat és  táborokat, hogy pénzt keressenek ezen. Persze engem mindig azzal vádolnak, hogy túl szépnek és hibátlannak látom Indiát és a kultúráját, és igazuk is van, de elfogultságom azért a racionalitás határain belül helyezkedik.

Krabi partjainál több mint 80 kis sziget, és több mint 100 apró öböl van, itt azért el lehet jógázgatni

Ezért, ha nyaralós utat is szervezünk majd Ázsiába, akkor tuti Thaiföld és Kambodza lesz majd az úti cél, vagy talán Mianmar és akkor a tengerpartos rész nem Thaiföldön lesz. A burmai vagy kambodzsai partok most kb. olyanok, mint a Thai partok voltak vagy 20 éve, nyugi, nem turistákkal tömött, és TISZTA.

Ha viszont jógatábort szervezünk majd, akkor Thaiföld lesz a választás, mert a fantasztikus bangkoki templomok után azonnal Krabiba kell menni, és ott minden nap más szigetre mennénk ki jógázni, és fürdeni. Remélem jól felkeltettem az érdeklődéseteket Ázsiával kapcsolatosan.

Om Tat Sat

UI: Vicces, mert miközben írtam, bekapcsoltam a Travel Channelt, és egy olasz és egy angol srác elmentek Indiába siklóernyőzni, pont azt magyarázzák, hogy Indiában még a hegyekben is annyira meleg van télen, hogy lehet siklóernyőzni.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Utazás/Zarándoklatok | A közvetlen link.

3 Responses to Decemberben megyünk Indiába!!!

 1. Kemény Ágnes szerint:

  Kedves Ádám!

  Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze most az utazás, mert már hónapok óta keresem a lehetőséget, hogy mehessek Indiába.. és pont így, tehát nem híres-neves utazási irodákon keresztül, hanem baráti-családi hangulatban… jó emberek társaságában…
  Szóval már nem volt más gondolatom, csak ez, hogy megyünk, de azért nem adom fel… 🙂

  Minden jót…
  Ági

 2. Bartos Nóra szerint:

  Szervusz Ádám!

  Ha jól rakom össze a fentieket, akkor nem jön össze a szilveszteri indiai út. Kérlek, erősítsd már meg ezt a sejtésemet, mert én nagy örömmel jelentkeztem, ám az utazást külön szerveztem volna, ezért is kellene tudnom, hogy mi is van.

  Köszöntettel, szép hétvégét kívánva,

  Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük