Az első „Kreatív Kutir Kezdeményezés Közösen” program terve…

Ibn_Fadhlan_manuscript

egy lap a 10. századi Ahmad ibn Fadlan krónikából…

Itt főként a Kutir tatai és győri olvasói, ne adj Isten bábolnai, rúghatnak majd labdába, mert a felderítés tárgya a bábolnai temető lenne, vagy ha van régi templom ott, akkor annak környéke.

Mint sokan tudjátok az utazás nekem, nem csak hobbi, hanem létszükséglet. 24 évesen arra voltam rendkívül büszke, hogy már többet laktam külföldön, mint itthon. Na, nem azért mert nem szeretem szép kis országunkat, hanem azért mert olyan jó kalandos volt az életem.

És persze azon kívül, hogy imádok menni, nekem maga az utazás, mint téma is jó, Marco Polo leírását legalább tízszer olvastam el még gyerekkoromban. És ezzel kapcsolódna az első közös kutatásunk is.

Képzeljétek el valószínű, hogy Bábolnán van eltemetve Ahmad ibn Fadlan!

Persze ez így névről ez nem sokat szokott mondani, de ha azt mondom, hogy a 13. Harcos című filmben ő az arab utazó, akit Antonio Banderas játszik?

A korai feljegyzések azt bizonyítják, hogy Ahmad ibn Fadlan 921-ben hagyta el Bagdadot, hogy Európába utazzon, szóval ez egy elég régi szál, de hát, ha van bábolnai olvasónk, vagy olyan tataiak, akik Bábolnára szoktak járni mondjuk, piheni vagy csavarogni, akkor lehet, hogy simán kiderülne a tuti, én meg már évek óta tépelődőm, hogy mikor lenne egy szabad napom ezt elintézni.

Mit szóltok?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

U.i.: Természetesen szükség lenne egy fotóra a sírról!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük