Az aktuális Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap a Kosban (Április 14 – Május 15)

astroÁprilis 14-én a Nap belép a Kosba, ami a kezdetek, a fej és a gondolkodás jegye az asztrológiában, és maga a Nap bolygó itt van a lehető legerősebb pozícióban. Az első két hétben a Nap az Asvini csillagképben lesz, ami a varázslatos kezdetek csillaga is egyben, és ott lesz a Ketu , a leszálló Holdcsomópont bolygója is, így ebben a szakaszban új és meghatározó dolgokba kezdeni kifejezetten könnyebb lesz. Ha az egészségünkkel kapcsolatosan és kifejezetten az életviteli rendszerünkkel kötődően kívánunk változtatni, akkor még áldásosabb lesz az ebben az időszakban megkezdett cselekedetünk.

Ugyanakkor egy aprónyit vigyáznunk is kell ezzel a bolygóállással, mert a Kos egy tüzes jegy, a benne álló Nap és Ketu szintén tüzes bolygók, és magát az egészet a Mars (szintén tüzes planéta) is fényszögeli a Szűzjegyéből. Ennyi tűzzel a Kosban vigyázni kell a hirtelen döntésekkel, a meggondolatlan viselkedéssel és a fejsérülésekkel is többek között.

Április 20-ával aztán a Merkúr is megérkezik a Kosba és így újdonsült ötleteinket és elképzeléseinket kifejezetten jól fogjuk tudni kommunikálni, sőt ha abba az irányba megyünk, hogy ezeket a friss felismeréseinket el is akarnánk adni, akkor az is támogatottságot fog élvezni ebben az időszakban.

Aztán Április 27-én a Nap átér a következő csillagképbe, a Bharaniba, ami a Vénusz csillagképe és közben maga a Vénusz is beér a Halakba, ahol a legerősebb pozícióba kerül. Így mivel a Vénusz kecsessége és ínyencsége képes eltántorítani a Nap erejét, ebben a szakaszban már nem lesz annyira könnyű átütő sikereket elérni újításainkkal, itt már komoly elhatározásra és kemény munkára lesz szükségünk a dicsőség érdekében.

Persze azzal, hogy a Vénusz a legerősebb helyzetébe lép, kezd előállni az év legjobb napja asztrológiailag, ami egyébként Május 2-án lesz, és azáltal lép életbe, hogy a Nap, a Hold és a Vénusz is a lehető legerősebb jegyeikben állnak.

Bármibe is kezdünk bele ezen a napon, az biztosan jól és kellemesen fog összejönni. A pikantériája az egésznek az, hogy az előző éjjel 23 óra 30 perctől, Május 2., hajnal 1 óra 30 percig lesz a leghatékonyabb szakasza az év legjobb napjának.

Május 4-én a Merkúr átér a Bikába és megint előáll a túl sok tűzhatás a Kosban, szóval mindenki, aki picit is vezetőbb pozícióban dolgozik, vagy bárki, aki valaminek a feje annak vigyáznia kell, hogy még véletlenül se próbálkozzon életre szóló diktátori pozícióba emelkedni, még akkor sem, ha érzi rá a késztetést.

Egyébként a Merkúr a Bikában azt fogja éreztetni velünk, hogy családi köreinkben kell kamatoztatni a kommunikációs képességeinket és azt is, hogy most jött el az idő a régi sérelmek feloldására, de a sok tűz hatás a többi bolygóállásból eredendően nem teszi alkalmassá ezt a korszakot a nagy családi lelkizésekre. Pl. a Ketu és a Nap fényszögeli az eleve partnerkapcsolatot támadó Szaturnuszt és Rahut a Mérlegben.

Ez a sok tűz Május 11-ével még inkább előtérbe fog kerülni, mert a Nap átér majd a 3. csillagképbe, a Krittikába, ami még több tüzet rejt magában, szóval vigyázzunk magunkra és a szeretteinkre.

Május 15-én a Nap is átlép a Bikába, de ez már a következő hónap története.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük