Aktuális Védikus Asztrológia Előrejelzés 2012. Október-November

Kicsit megkésve drága testvéreim, de itt az anyag.

Már vége van a Kála-Szarpa Jógás korszaknak, mert mire Október 4-én át ér a Hold a Leszálló Hold csomópont túloldalára, addigra a Mars kibújik a Felszálló csomópont mögül.

Ugye ez már azt jelenti, hogy a Mars átért a saját jegyébe, a Skorpióba, és ott is lesz November 8-ig. Természetesen minden bolygó erős hatással bír a saját jegyében, és ez azt jelenti, hogy többnyire a bolygók jó hatásai, de valamelyest a rossz oldalai is felerősödnek.

A Marsnál ez azt jelenti, hogy előtérbe kerülnek a fizikai erő és elhatározottság tulajdonságai, a bátorság, a kalandvágyás, de a Mars kellemetlenebb részei is, mint az agresszió, a hirtelenség és a mások iránti tiszttelenség, hogy csak néhány tulajdonságát említsek meg univerzumunk vörös bolygójának repertoárjából.

Persze az sem elenyésző, hogy a Mars a Skorpióban van, ami egyrészről felerősíti a bolygó rejtett oldalait is, mert, hogy a Skorpió a természetes zodiákus 8. jegye, ami a titkok és rejtett világa az asztrológia analógiájában. De a 8. ház az okkultizmus és az elvont spiritualitás is egyben, ami a Mars fizikaiságával, és testiségével egybekötve elő tud hozni, egy egészséges egyensúlyt az anyag és a lelkiség között.

Tehát, ha most akarunk tenni valami fizikait a lelkiéletünkben, elkezdeni valamiféle lelkigyakorlatot, vagy beindítani egy rendszeres jógára járást, itt az idő. És ez nem csak November 8-ig tart, mert a Skorpió után a Mars a Nyilasban van még egy ideig és erre a két jegyre mondják azt a Védikus Asztrológiában, hogy harcos szerzetes jegyek, mert ötvözik a víz lágyságát és a tűz intenzitását.

Azért November 8-ig vigyázzunk magunkra, mert a Mars a 8. házban mindig baleset veszélyt rejt magában, de ne aggódjunk azért a Skorpió jegy kap egy enyhítő Jupiter fényszöget.

Mindezt az is erősíti, hogy a Szaturnusz még mindig a lehető legerősebb pozícióban van, és ő az aszketizmus bolygója, valamint a Október 23-tól a Vénusz meg a lehető leggyengébb helyzetben fog állni, ami vissza szorítja az élvezetek lehetőségeit is, így most egyre támogatottabb lesz bennünk az elhatározás, hogy tegyünk a lelkünkért is.

Valamint az is belejátszik az egészbe, hogy az erős Mars, egy gyenge Rahuval kerül egy jegybe, egy gyengélkedő Merkúr mellé. Ez irdatlanul megnehezíti a kommunikációt, de még a szimpla igazmondást is. Tehát használjuk ki a lehetőséget, az aszkéta Szaturnusz erősségét, a Vénusz csábításának gyengeségét és picit vonuljunk el, figyeljünk befelé, foglalkozzunk magunkkal.

Persze családosoknak ez kb. lehetetlen, mert az ember nem vonulhat el a gyerekeitől, stb., de itt még jobban oda kell figyelni a dolgokra. A Vénusz gyengesége itt nem csak az élvezeti értékét csökkenti le a jelen szakasznak, de megnehezíti azt is, hogy kiszolgáljuk, hogy önzetlenül szeressük partnereinket.

Az 5 legfőbb szeretet nyelv közül az egyik az, amikor valaki attól érzi magát szeretve, hogy szívességeket tesznek neki, és kiszolgálják, ha partnerünk pont erre érzékeny, próbáljunk még több figyelmet szentelni neki, és hiába nincs kedvünk hozzá, tegyünk érte.

A Vénusz ebben a pozícióban lesz egészen November 16-ig, szóval figyeljünk oda magunkra, és ha van családunk akkor meg a szeretteinkre is.  Ezen a napon fog a Nap is áthaladni a Skorpióba, és az már a következő hónap meséje lesz, hogy ezek után mi a teendő.

De most az is érdekes lesz, hogy hiába lesz a Nap a Mérlegben, ahol a leggyengébb szokott lenni, Október és November 16 között, most ez nem lesz nekünk megterhelő sem egészségileg, sem partneri viszonylatban. Ez azért lesz így mert a Nap a legerősebb pozícióban álló Szaturnusz mellett fog állni, és az egyik alap jógája a Védikus Asztrológiának a, Nicha Bhanga Raja Yoga, azaz ha egy gyenge bolygó erős mellett van, akkor a gyenge is felerősödik.

Persze ez sem gyengít azon, hogy a Szaturnusz, az aszkéta, a befelé forduló, a kemény, a magányt szerető bolygó a partnerkapcsolat házában áll, de legalább nem ront a helyzeten.

Az Október 17 reggel érdekes lesz, mert a Mérleg aszcendens idején 4 bolygó lesz abban a jegyben, azon a reggelen próbáljuk nem összekapni partnereinkkel.

Erre a napra ajánlanék egy szép imát is: „Istenem kérve kérlek, adj nekem türelmet, mert ha erőt adsz, megölöm a környezetemben lévő hülyéket”.

Azért nem vagyok annyira profi, hogy ezt így elterveztem volna, de pont Október 19-én lesz egy Spirituális tanítás a Kutirban, ami az „ÉN”-ről fog szólni.

Október 28-án, meg elkezdődik az Istenek alvásának utolsó hónapja, az év legspirituálisabb hava, amiről már sokan tudjátok, hogy ebben az időben, Indiában minden este gyertyát gyújtanak. Ha minden este gyertyát gyújtunk a kis oltárunkon és, minden este meditálunk egy kicsit, amit egész hónapban kívánunk, az össze is fog jönni. A mechanikája ennek az, hogy már az Istenek ilyenkor félálomban vannak, és mindent megadnak, csak hagyjuk Őket még egy picit szundi-bundizni.

Ezt is meg fogjuk ünnepelni a Kutirban, mert a buli mindig a Laksmi, a Szerencse Istennőjének a szülinapjával kezdődik. A fenti link alján ott van az erre a programra írt bejegyzés is.

November 13-án, meg az év legsötétebb Újholdja lesz, a nap, amikor legkönnyebb a sérelmeinket és bajaink, bánataink elengedését megvalósítani.

Kedves gyerekek, November közepén újra jelentkezem, ugyanitt, ugyanezen a csatornán.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük