A Kutir Augusztus Hónapban Született Vegetáriánusa: Robert Lee Parrish, Kosárlabda

Robert Lee Parrish 1953. Augusztus 30-án született, és nem csak a Hírességek Csarnokának tagja, 2003 óta, de még korában, 1996-ban beválasztották „a minden idők 50 legjobb játékosa” keretbe is.

21 éves pályafutásából, 14 évet a Boston Celtics csapatában játszott, és Larry Birddel, valamint Kevin McHale-lel alkották a „Nagy Hármast”, akikkel 3 bajnoki címet nyertek, és mindhármukat beválasztották a fent említett minden idők 50 legjobbikába.

A Bostonból megtörténő eligazolása után, a csapat, a híres 00-ás mezét visszavonultatta. Beceneve nyugodt természete végett „A Főnők” volt-„ A száll a kakukk fészkére” című film hatalmas és nyugodt amerikai indián szereplője után.

21 szezonban 1611 meccset játszott, ami a main napig rekord az NBA bajnokságában. 213 centiméteres magasságához nagyon sokoldalú volt és még dobni is tudott. A 21 év alatt volt csapata gólkirálya, az év legjobb lepattanó gyűjtője, az év legpontosabb büntető dobója és az év legtöbb blokkolást végre hajtója is.

Amiről viszont elég kevesen emlékeznek meg az egyértelműen köthető a vegetáriánus táplálkozásához, mármint, hogy alig volt sérült az amerikai bajnokság történetének leghosszabb pályafutása alatt. Utolsó fél szezonját nem számítva, a 20 éves átlaga 78.4 meccs volt az alap szakasz évi 82 mérkőzéséből.  Igen, a 20 éves átlaga!

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .