A Kutir Augusztus Hónapban Született Vegetáriánusa: Robert Lee Parrish, Kosárlabda

Robert Lee Parrish 1953. Augusztus 30-án született, és nem csak a Hírességek Csarnokának tagja, 2003 óta, de még korában, 1996-ban beválasztották „a minden idők 50 legjobb játékosa” keretbe is.

21 éves pályafutásából, 14 évet a Boston Celtics csapatában játszott, és Larry Birddel, valamint Kevin McHale-lel alkották a „Nagy Hármast”, akikkel 3 bajnoki címet nyertek, és mindhármukat beválasztották a fent említett minden idők 50 legjobbikába.

A Bostonból megtörténő eligazolása után, a csapat, a híres 00-ás mezét visszavonultatta. Beceneve nyugodt természete végett „A Főnők” volt-„ A száll a kakukk fészkére” című film hatalmas és nyugodt amerikai indián szereplője után.

21 szezonban 1611 meccset játszott, ami a main napig rekord az NBA bajnokságában. 213 centiméteres magasságához nagyon sokoldalú volt és még dobni is tudott. A 21 év alatt volt csapata gólkirálya, az év legjobb lepattanó gyűjtője, az év legpontosabb büntető dobója és az év legtöbb blokkolást végre hajtója is.

Amiről viszont elég kevesen emlékeznek meg az egyértelműen köthető a vegetáriánus táplálkozásához, mármint, hogy alig volt sérült az amerikai bajnokság történetének leghosszabb pályafutása alatt. Utolsó fél szezonját nem számítva, a 20 éves átlaga 78.4 meccs volt az alap szakasz évi 82 mérkőzéséből.  Igen, a 20 éves átlaga!

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük