A következő Shiatsu hétvége újra nyitott lesz, 2012. December. 1-2

A December 1-2 hétvégén a Zen Shiatsu lágyszövet átmozgatás részét fogjuk átvenni, és közösen gyakorolni. Amit, a legkönnyebben úgy lehetne át adni, hogy ezen a hétvégén Thai masszázs jellegű kimozgatásokat fogunk tanulni.

A távol keleti gyógyításokban igen sok az átfedés, és így a lágyszövet mobilizációban is sok technika megegyezik a különféle népek és régiók sajátságos rendszereiben megtalálható kezeléseiben is.

Az érdekessége a Thai masszázsnak is az, hogy maguk a Thaiak is a rendszert, a történelmi Buddha orvosához vezetik vissza, aki 2500 évvel ezelőtt egy India területén élő Ájurvédikus orvos volt. Kumára Jivaka Bhatta, Buddha halála után költözött át a mostani Thaiföld területére és ő honosította meg ott az Ájurvédikus olajos masszázst és a passzív jóga terápiás kezeléseket, amelyek ötvözetéből kialakult a ma is ismert Thai masszázs.

De ez a kezelési rendszer létezik Japánban, Tibetben, Mongóliában, Kínában, Balin, Vietnámban és természetesen mindenhol meg van a saját elnevezése is. A lényeg benne az, hogy a terapeuta ki tudja mozgatni a paciens lágy szöveteit, azaz az izmait, inait és szalagjait.

Ez akkor is hasznos lehet, amikor valakit egy ízületi korrekció előtt kimozgatunk, hogy ne hideg izmokat nyomogassunk, és akkor is áldásos, ha egy ízületkezelés után használjuk ezeket a technikákat, mert akkor segíti a tartó izmokat abban, hogy megszokják a csontok immár új állását, és így meg tudjuk akadályozni azt is, hogy az izmok már puszta megszokásból visszahúzzák az ízületeket a korrekció előtti rossz pozícióba.

Ezen a Shiatsu hétvégén ezt fogjuk megtanulni, vagyis ennek a rendszernek 108 technikáját.

Persze ebéd után nem szokott jól esni, a mozgás ezért a kora délutánokat arra fogjuk használni, hogy átvegyük a Zen Shiatsu belsőkezelés elméleteit. Itt is az átfedés érdekessége lesz a meglepő, mert a Zen Shiatsu Hidegség- Melegség, Nehézség- Könnyűség, Szárazság- Olajoság elmélete pontban megfelel, az Ájurvédában használt Vata, Pitta, Kapha, Vata-Pitta, Vata-Kapha és Pitta- Kapha kezeléseknek.

Szóval tanulunk majd némi távol keleti belsőgyógyászatot is. Tehát ez lesz a December 1-2 hétvégén zajló Shiatsu hétvége programja. Szombat és Vasárnap is reggel 9-től délután 5 óráig leszünk.

Ajánlom szeretettel mindazoknak, akik már eleve kezelnek valamilyen rendszerrel és bővíteni szeretnék repertoárjukat, de azoknak is, akik még újak a pályán, de szeretnék kezelni szeretteiket, barátaikat, hozzátartozóikat.

Az egész hétvégi oktatás díja: 25,000 forint lesz, Figyelem! 6 embert tudunk csak befogadni a kurzusra, mert lehet, hogy azon a hétvégén csak a kis terem lesz szabad a Kutirban.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Shiatsu
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .