A Hónap Vegetáriánusa: Ruth Heidrich

ruthDr. Ruth Heidrichet 1982-ben, 47 éves korában diagnosztizálták mellrákkal, akkor már 14 éve versenyzett hosszútávfutóként.  Vegetáriánus étkezésre váltott és elkezdett a szimpla futás helyett a vasember triatlonra edzeni (3.6 km futás, 180 km biciklizés és egy maratoni táv lefutása). Az első 21 nap alatt 236-ról 129-re csökkent a koleszterin szintje. Ő volt az első nő, akinek orvosi megfigyelés alatt a csontsűrűssége nőtt 50 és 60 éves kora között.

63 évesen egy év alatt 63 versenyen indult el, mind hosszú távú versenyszámban. Hatszor csinálta végig a vasember versenyszámot, amiből a korosztályában megnyerte a Japán és az új-zélandi versenyt is, de bezsebelte a moszkvai, a bostoni és New-yorki maratoni versenyeket is, és végig futotta a kínai nagyfal teljes hosszát is. Több mint 900 versenyt nyert meg triatlonban és futásban és háromszor volt Korosztályos Fitnesz Világbajnok.

1992-ben doktorált táplálkozás tudományból, és a mai napig az aktív sportolás mellett előad az egész világon a vegetáriánus táplálkozásról.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük