A Hónap Vegetáriánusa: Ruth Heidrich

ruthDr. Ruth Heidrichet 1982-ben, 47 éves korában diagnosztizálták mellrákkal, akkor már 14 éve versenyzett hosszútávfutóként.  Vegetáriánus étkezésre váltott és elkezdett a szimpla futás helyett a vasember triatlonra edzeni (3.6 km futás, 180 km biciklizés és egy maratoni táv lefutása). Az első 21 nap alatt 236-ról 129-re csökkent a koleszterin szintje. Ő volt az első nő, akinek orvosi megfigyelés alatt a csontsűrűssége nőtt 50 és 60 éves kora között.

63 évesen egy év alatt 63 versenyen indult el, mind hosszú távú versenyszámban. Hatszor csinálta végig a vasember versenyszámot, amiből a korosztályában megnyerte a Japán és az új-zélandi versenyt is, de bezsebelte a moszkvai, a bostoni és New-yorki maratoni versenyeket is, és végig futotta a kínai nagyfal teljes hosszát is. Több mint 900 versenyt nyert meg triatlonban és futásban és háromszor volt Korosztályos Fitnesz Világbajnok.

1992-ben doktorált táplálkozás tudományból, és a mai napig az aktív sportolás mellett előad az egész világon a vegetáriánus táplálkozásról.

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .