A Hónap Vegetáriánusa: Roy Hilligenn

Roy_Hilligenn6Roy Hilligenn 1922. november 15.-én született Dél-Afrikában.

18 évesen kezdett súlyzózni, miután lezuhant egy négyemeletes épület tetejéről és a kórházat elhagyva mindössze 37 kg volt. 3 évvel később meg nyerte a Mr. Dél-Afrika címet, majd még kétszer az azt követő 3 évben. 1951-ben Mr. Amerika lett, az első nem amerikai, aki elhódította azt a címet. 1976-ban 54 évesen újra elnyert a Mr. Dél-Afrika címet.

Roy Hilligenn nem csak kiváló testépítő, de rendkívüli eredményeket ért el súlyemelésben is.

78 kilógrammos testsúllyal 170 kgt lökött, ami akkor meg egyezett a világrekorddal, kicsit nehezebb korszakában 183 kgt lökött, ami akkor a nem hivatalos világrekord volt.

1978ban 71 kilósan, 500 fontot, azaz 226 kgt nyomot ki, ami akkor a 72 kilogramm alattiaknál nem hivatalos világrekord volt.

1999-ben, 77 évesen harmadik sorozatban 110 kiloval guggolt 8 ismétlést, valamint szintén harmadik sorozatként fekve 105 kg-t nyomott ki megint csak nyolcszor.

2008. augusztus 3.-án egy esés következtében egy végzetes vérrög alakult ki az agyában, Roy Hilligenn 85 évesen hunyt el.

Roy Hilligenn egész életében vegetáriánus volt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük