A Hónap Vegetáriánusa: Roy Hilligenn

Roy_Hilligenn6Roy Hilligenn 1922. november 15.-én született Dél-Afrikában.

18 évesen kezdett súlyzózni, miután lezuhant egy négyemeletes épület tetejéről és a kórházat elhagyva mindössze 37 kg volt. 3 évvel később meg nyerte a Mr. Dél-Afrika címet, majd még kétszer az azt követő 3 évben. 1951-ben Mr. Amerika lett, az első nem amerikai, aki elhódította azt a címet. 1976-ban 54 évesen újra elnyert a Mr. Dél-Afrika címet.

Roy Hilligenn nem csak kiváló testépítő, de rendkívüli eredményeket ért el súlyemelésben is.

78 kilógrammos testsúllyal 170 kgt lökött, ami akkor meg egyezett a világrekorddal, kicsit nehezebb korszakában 183 kgt lökött, ami akkor a nem hivatalos világrekord volt.

1978ban 71 kilósan, 500 fontot, azaz 226 kgt nyomot ki, ami akkor a 72 kilogramm alattiaknál nem hivatalos világrekord volt.

1999-ben, 77 évesen harmadik sorozatban 110 kiloval guggolt 8 ismétlést, valamint szintén harmadik sorozatként fekve 105 kg-t nyomott ki megint csak nyolcszor.

2008. augusztus 3.-án egy esés következtében egy végzetes vérrög alakult ki az agyában, Roy Hilligenn 85 évesen hunyt el.

Roy Hilligenn egész életében vegetáriánus volt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .