2024 március, indiai zarándokút: 1, 2 és/vagy 3 hetes lehetőségek…

Kedves Zarándoktársak, Ázsia utazók és a miféle csendes örültek!

Eltelt egy 7 éves ciklus, szóval újra elkellene zarándokolnunk Indiába.

Az utat 2024 március vége-közepe felé kellene beiktatni, mert elkellene csípni a március 25-re eső Holit, a festékdobálós ünnepséget.

A tőlünk megszokott módon több variációban ajánlunk úti lehetőségeket:

Az első 2 hétben Delhi környékén mozognánk, utána lemennénk Varanasziba és Bodhgájába a 3. hét folyamán.

Szóval akik 2 hétre tudnak elszabadulni azok meg tudnak merítkezni 4-4 napnyi Delhi és Dzsaipurban, 3 nap Vrindávanban és 1 napnyi Agrában.

  • Delhiben lenne 1 helyszínnel ismerkedős napunk a hátizsákos negyedben, ahol lakni fogunk és az újdelhi főtér környékén (1 metro állomásra tőlunk).
  • 1 napunk a Lótusz és a Krisna templomokra.
  • 1 napunk Ódelhire a nagy mecsettel és az erőddel, valamint a nagy Szikh templommal.
  • Valamint 1 napunk a Delhi új részén található Aksardhám templom komplexumra.

Útközben jövet-menet persze megnézzünk még egy csomó mindent, mint pl. az indiai parlament épületét, amikor az útba esik.

Vrindávan felé megállunk majd a nem rozsdásodó ókori vasoszlopnál, de emellett ott 3 napnyi őrület várható. Ugyanis ott a festékdobálás 1 hétig tart és nem 1 napig. Vrindávanban körbe sétáljuk az egész óvárost. Megnézzük majd a fő templomokat és tartunk egy nyugi napot.

Dzsaipur:

  • 2 nap az óváros mint palota múzeum, a csillagászati központ, a Govindadzsi templom, a Szél Palota, az LMB cukrászda, stb.
  • 1 nap a Borosttyán erőd és a nagy kút.
  • 1 napunk lesz egy Ájurvéda központra.
  • Agrában a Tadzs Mahal lesz terítéken és az erőd. De, hogy azt úton Vrindávanból, Dzsaipurból vagy Delhiből vonattal, azt még nem tudható.

1 napot mindig talomban tartunk, hiszen Ázsiban bármi, és mindennek az ellentéte is lehet.

Ez lenne az út első szakasza. Ekkora persze visszaérünk Delhibe, így innen haza tudnak indulni a 2 hetes turnusnyi szabadsággal bíró és megérkeznek a csak 1 hétre elszabadulók. Velük és a 3 hétre jövő zarándokokkal lemegyünk délre Varanasziba és Bodhgájába. A hinduk legszentebb városába, valamint a helyre, ahol Buddha megvilágosodott.

A repjegyek még normális áron vannak, de november közepéig meg kellene venni a jegyeket, hogy maradjanak is a jó árak.

Ez egy felmérő üzenet, ha van érdeklődés az útra össze írok egy pontos útitervet is! Akkor döntenénk majd el azt, hogy melyik járattal mennénk, és akkor mindenki megtudja venni magának a jegyet is! Szóval megköszönném, ha megosztanátok ezt az üzenetet, hátha így könnyebben összeverbuválódik a brigád.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük