2024. június hónap legfőbb napjai…

Szávitrí, Jama és Szatjaván: M.V. Dhurandhar 1924-es festményén…

Június 1-3: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 2: Jóga böjt. Tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Június 4: Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül. Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 5: Szávitrí ezen a napon mentette meg férjét Jamától, a halál Istenétől. Indiában ezen a napon a hölgyek felajánlásokat szoktak tenni a partnereik hosszú életének reményében. Régióktól függően a szokások eltérnek, de majdnem mindenhol része a felajánlásoknak, hogy hosszú piros madzagot kötnek a szent banjan fák törzse/ágai köré!

Egyébként Szávitrí története talán az egyik legismertebb elbeszélése a védikus irodalmnak. Az évek során 34 film adaptáció készült belőle, többek között német és olasz rendezésben is, de készült belőle opera Angliában, és Illés Endre könyvének alapján magyar rádiójáték is olyan sztárokkal, mint Básti Lajos és Darvas Iván és tv film is Szokolay Ottó és Juhász Jácint szereplésével.

Június 6: Újhold. Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül. Ezen a napon született meg Sáni, maga a Szaturnusz bolygó.

Június 7: Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 14: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 15: Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 16: A Gangesz napja. Miután a Védikus kultúrában a Tejutat látják a Gangesz égi folyamának, azt a napot is megünneplik, amikor a Gangesz alá szállt a mi kis bolygónkra. Ez a nap az.

Június 17: A harcosok böjtje, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ez az év legfontosabb jógaböjtje. Amennyiben ezt a fogadalmat betartjuk, az elmúlt év összes jógaböjtje, azok is, amelyek nem sikerültek, betartottnak számítanak.

Június 18: Valamint Ráma Dvadaszi is. A Rámajána nagy eposz azzal kezdődik, hogy Ráma édesapja, Dasarath különleges felajánlásokat tesz meg, hogy végre gyermeke szülessen. Ez volt az a nap. Majd röpke 9 hónap után megszületett a Jóisten, mint a fia. Szóval ez egy elég különleges nap.

Június 19: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 19-20: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 21: Telihold. Sznána Játra. Nemzetközi Jóga nap!

Június 23: 1 alkalmas Védikus numerológiai képzés, reggel 10 órától!

Június 28: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 29: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért! Kála Bhairava éjszakája. Ezeken az éjjeleken Siva a földön létező Siva lingamokba költözik és így pihen meg, mindezt akár a saját otthonunkban, ha van otthon Siva lingamunk. Kála Bhairava egy mérges formája Sivának, aki egyben a szenthelyek védelmezője is (Ksétrapála Mahadéva).

Om Tat Sat

Baktai Ádám, apa, pap, középkorú tanár ember

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük