2021. Június hónap eseménytára…

Június 2: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve! Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 3: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 10: Jóga böjt. Tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Június 7: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 10: Újhold. Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 11: Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 18: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 20: A Gangesz napja. Miután a Védikus kultúrában a Tejutat látják a Gangesz égi folyamának, azt a napot is megünneplik, amikor a Gangesz alá szállt a mi kis bolygónkra. Ez a nap az.

Június 21: Nemzetközi Jóga nap. Korán reggel lesz egy jóga óra kint a parkban! A harcosok böjtje, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ez az év legfontosabb jógaböjtje. Amennyiben ezt a fogadalmat betartjuk, az elmúlt év összes jógaböjtje, azok is, amelyek nem sikerültek, betartottnak számítanak.

Június 22: Valamint Ráma Dvadaszi is. A Rámajána nagy eposz azzal kezdődik, hogy Ráma édesapja, Dasarath különleges felajánlásokat tesz meg, hogy végre gyermeke szülessen. Ez volt az a nap. Majd röpke 9 hónap után megszületett a Jóisten, mint a fia. Szóval ez egy elég különleges nap.

Június 22: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 24: Telihold. Sznána Játra. Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 25: Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük