A Bhakti Kutir Ájurvéda oldala…

Az Ájurvéda ősi szanszkrit kifejezés azt jelenti, az élet tudománya. Azt, hogy mikortól eredeztethetjük az Ájurvédikus gyógyászat rendszerét, azt soha nem fogjuk megtudni. Amit viszont biztosan tudunk az, hogy a Védák leírásakor, 5000 évvel ezelőtt, az Ájurvéda már egy hatalmas terjedelmű szöveg mennyiséget jelentet. Számszerűen leírva a Rig Védában 10,572, az Atharva Védában pedig 5,977 vers foglalkozik az Ájurvéda tudományával.

Ez egyértelművé teszi azt, hogy ennek a tudománynak az elsajátítása elképesztően sok időt és energiát igényel, mi ezt próbáljuk valamelyest segíteni nektek a Bhakti Kutirban. Sőt úgy próbáljuk népszerűsíteni az Ájurvédát, hogy mindenki számára elérhető és megérthető legyen.

Így egyrészről az oldalunkon folyamatosan bővítjük az Ájurvédával kapcsolatos bejegyzéseink számát, ami értelemszerűen ingyenes, és amit majd 350 írást tesz ki.

Másrészről  be lehet hozzánk jelentkezni Ájurvédikus tanácsadásra, de ezen túl különféle oktatások is folynak a Bhakti Kutirban, hogy mindenki meg tudja találni azt a mélységet és mennyiséget, ami az ő számára megtestesíti az Ájurvédát.

Jelenleg a Bhakti Kutirban alap szinten folyik az Ájurvéda bemutatása. Az alapszintű kurzusaink egy 2 alkalmas bemutató és két 4 alkalmas picit haladóbb, az otthoni, magunkon és szeretteinken való alkalmazásra fókuszálnak. Ezek az előadások rendszeresen ismétlődnek, hogy minél többekhez eljusson ez a fantasztikus kultúra. Ide kattintva bővebben is olvashatsz ezekről a kurzusokról…

Valamint rendszeresek a közösen végig csinált tisztítókúrák is nálunk, így amikor közeledik a meleg és a tavasz, bele szoktunk vágni egy Pancsa Karmába. A Pancsa Karmáról bővebben itt olvashatsz.

Om Tat Sat

Ui: Itt megtalálható egy hosszabb, összetettebb leírás az Ájurvédáról.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.