Spirituális Tanítás a Kutirban, 2012. Október 19, 18 órától

Az az érdekes, hogy most amikor elkezdtem megírni ezt a bejegyzést, kinéztem egy jó asztrológiai napot a kezdéshez. Csak később vettem észre, hogy az pont kereken egy Hold hónap múlva lesz. Így arra is gondoltam, hogy kb. ennek kellene lennie a tematikának is. Havonta 1szer lesz ilyen, Péntekenként, és a fő az, hogy jól érezzük magunkat.

Az összejövetel első részében lenne egy előadás, aminek a témája jó előre ki lenne hirdetve, csak, hogy tudjátok, hogy egyáltalán el-e akartok jönni és utána lenne egy kötetlen beszélgetésféleség, hogy előkerülhessenek azok a témák, amikre kíváncsiak vagytok és/vagy amikről mindig is kérdeztek jóga órák előtt-után, stb.

Az első előadást én fogom tartani, de a terv az lenne, hogy akár több oktató is részt vegyen, hogy egy témakörben akár több látásmódot is megismerjetek, de igazából ez majd úgy lesz, ahogy ti akarjátok.

Az első téma az „ÉN” lesz, a Keleti Kultúr körben.

 • Az alapok, miből állunk össze fizikailag és finomfizikailag az Ájurvéda és a Védák spirituális írásai szerint? Miért mondják azt a Tantrikus írások, hogy életünk szekerét 2 ló húzza, a lélek és az ego?
 • Miért hívják az orientális világban a spirituális utat, önmegvalósításnak?
 • „Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt hiszed, hogy nem. Igazad lesz.” –Henry Ford. MI van?
 • És a második Spirituális Tanítás témáját felhozva, ami majd az lesz, hogy „Mi az a Dharma?”, áttárgyaljuk, hogy Krisna a Bhagavad Gitában, a hinduk Bibliájában miért mondja azt, hogy: „inkább végezd a saját feladatod rosszul, mint másét jól”.

Om Tat Sat

UI: Az előadás díja, mindig 3000 forint lesz, amit majd kifejezetten és csakis a Bhakti Kutir fenntartására és szépítésére fogunk felhasználni. Mint láttátok most kb. Bhakti Kutir 5.0-ás verziójánál tartunk, de szerintem eddig ez a legjobb. (Szerencsére a hely szépítését most is Ági fogja csinálni, és nem harcos férfiak, mert úgy azért picit puritán lenne.)

Ha szeretnél eljönni október 19-én, akkor itt tudod jelezni a részvételi szándékodat az eseményen. (Csak, hogy tudjuk mégis miként készüljünk.)

ui: Úgy is mindig azt kérditek, hogy mikor lesz a következő spirituális összejövetel, tudjátok a fehér ruhás bulik, “Október 29, Hétfőn 20 órától, Laksmi Dévi, a Szerencse Istennője szülinapja” alkalmából. Nagyon komolyat fogunk varázsolni!

Tsók,

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

4 Responses to Spirituális Tanítás a Kutirban, 2012. Október 19, 18 órától

 1. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Az október 29-i 20 órai programon mindenképp szeretnék ott lenni. Lehet tudni előre több részletet is róla vagy majd akkor megtapasztaljuk a dolgot? Érdemes esetleg vinni is valamit?

  Üdv: Tibi

 2. Visszajelzés: Aktuális Védikus Asztrológia Előrejelzés 2012. Október-November | Bhakti Kutir

 3. Végh Marika szerint:

  Megoldható lenne valahogy az, hogy hanganyagot kapjak? Én szívesen kifizetem a foglalkozás árát, de nekem problémás az utazás?
  Tudom, hogy a személyes jelenlét sokkal-sokkal jobb, de legalább nem maradnék le róla.
  Fruzsin keresztül valahogy megoldható lenne?
  Szeretettel ölellek
  VM

 4. Visszajelzés: Durga Puja, az Istennő Imádat fő Ünnepe | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük