Nivritti Márga, az élet árnyoldala…

Nagyon sokszor az a véd szokott érni, hogy mindig csak a pozitív dolgokról beszélek. Sőt nagy spiritualista barátaim szerint azért vagyok komolytalan, mert nem vagyok hajlandó a materiális élet árnyoldalát is bemutatni.

Így arra gondoltam, hogy nehezebb asztrológiai napokon feltennék valami negatív töltetű, de tanító jellegű szösszenetet a Kutir oldalára. Persze nem újabb és újabb írásokat, mert akkor túl sok negatív dzsudzsu kerülne fel az oldalra, hanem mindig ide betoldanék egy-egy újabb írásocskát.

Hiszen a Védikus tudományokban is mindig 2 oldala van az éremnek. A pravritti márga a fejlődés útja, és a nivritti márga a leépítés útja. Építgetjük a jót, és vissza-vissza nyesegetjük az írtandót!

Íme a nivritti márga útja Bhakti Kutir módra:

“Fiatalon, mind szegények vagyunk, majd hosszú éveken át tartó kitartó és becsületes munkával, mind megöregszünk!”

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Tudástár | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük