Nivritti Márga, az élet árnyoldala…

Nagyon sokszor az a véd szokott érni, hogy mindig csak a pozitív dolgokról beszélek. Sőt nagy spiritualista barátaim szerint azért vagyok komolytalan, mert nem vagyok hajlandó a materiális élet árnyoldalát is bemutatni.

Így arra gondoltam, hogy nehezebb asztrológiai napokon feltennék valami negatív töltetű, de tanító jellegű szösszenetet a Kutir oldalára. Persze nem újabb és újabb írásokat, mert akkor túl sok negatív dzsudzsu kerülne fel az oldalra, hanem mindig ide betoldanék egy-egy újabb írásocskát.

Hiszen a Védikus tudományokban is mindig 2 oldala van az éremnek. A pravritti márga a fejlődés útja, és a nivritti márga a leépítés útja. Építgetjük a jót, és vissza-vissza nyesegetjük az írtandót!

Íme a nivritti márga útja Bhakti Kutir módra:

“Fiatalon, mind szegények vagyunk, majd hosszú éveken át tartó kitartó és becsületes munkával, mind megöregszünk!”

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Tudástár | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük