Maha Kumbha Mela 2013

Gondolom a bejegyzés címéből kiderül, hogy se én, se az indiai spirituális közösségek nagy része nem tervez egy 2012-es világ végével.

Már úgy is annyit hadováltam a Kumbha Méláról a Jóga órákon, végre leültem és kiszámoltam az egészet. 2013. Január 27-től Február 25-ig tart az egész ünnep, és Február 10. lesz a fő fürdő nap. Szóval erre kellene készülnünk, 2013. Február 10-én Prayágnál kell lennünk, hogy 90 millió, főként Hindu zarándokkal együtt meg tudjunk fürdeni a Gangesz és a Jamuna szent folyóinak összetalálkozásánál.

Hídon átkelés a Kumbha Melán

Már gondolkodtam a logisztikán is, és sajna az a baj, hogy hiába járnak a hölgyek többen jógára, meg zarándok utakra, csak annyi hölgyet fogunk tudni elvinni, ahány férfiember eljön az útra. Jó, amikor 2001-ben ott voltam, „csak” 35 millióan voltunk, de szinte lehetetlennek tűnik számomra, hogy ott még kétszer annyian elférnénk. Ezért a tömegben majd úgy kell felálljunk, hogy minden hölgyre jusson egy úr is, mert durva lesz a tömeg és néha a lökdösődés is.

Pluszban most a kutatók azt mondják, hogy 2025-re, a következő Kumbha Melára a Gangesz már inkább csak patak lesz, abból eredendően, hogy mennyire zsugorodik az a jég gleccser, ami táplálja a folyót. Így lehet, hogy ez lesz az utolsó Mela, és akkor valószínű, hogy még nagyobb lesz a tömeg, mint gondolták volna.

Szóval 2013-ban megyünk a 12 évente megrendezett szuper Jóga fesztiválra!!!

Könnyebb is lesz kibírni a 2012-es riogatást, ha 2013-ra készülünk. Amúgy is már fokozódott a nemzetközi helyzet. Pár napja harangozták be, hogy a Maya újév elkezdődött és szerintük már most 2012. van.

De akkor most mi van? A 2012.12.21 világ vége nem is 2012-ben lesz a Mayák szerint? Vagy nekik akkorra esik, de nekünk az a kevésbé misztikusan hangzó 2012.06.18-ra esik? Vagy a Mayáknál egy év több mint másfél év?

Mindegy, menjen a riogatás, majd megint jól fog fogyni az elemlámpa a boltokban. Itthon Magyarországon is már vannak, akik földeket vesznek, gazdálkodnak és fegyvereket szereznek be. Persze eközben azt mondják, hogy egy nagy spirituális változás lesz 2012. után, meg olyan beavatást kapunk, amitől 3 napra elveszítjük látásunkat, stb. De akkor most mégis azok fogják túlélni az egészet, akik fegyvereket tartanak otthon? Az bizti, hogy óriási spirituális ugrás lenne a föld történetében, ha csak a fegyveres földtulajdonosok élnék túl az apokalipszist.

Szerintem bátran készüljünk a világ legnagyobb fesztiváljára!!!

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga, Utazás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Maha Kumbha Mela 2013

  1. Budavári Tamás szerint:

    segítek a márkettingban. szal, az úgy van, hogy CSAk azok fogják túlélni akik ott lesznek Veled. persze ehhez előbb regisztrálni kell nálad még a bűvös dátum előtt. és én meg kérek némi százalékot. mer valamiből csak kell fegyvert vennem…
    de kérdés is van. ugye. az egyik elmélet szerint (a 3 napos vakság) akkora lesz a spirit ugrás, h sokan abba fognak belehalni. mert nem tudják elviselni az isteni rezgést. a testük. viszont akkor a ‘rosszak’ mind meghalnak. az Ők. nem a Mi. van-e vmi a Védákban a ‘rosszakról’? tudod. közös nagy ellenségeink. jó tudom. nyilván semmi. de írnod kell vmi vitzeset.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük