Jóga Bulvár: Jógázó Sztárok, Jógás Celebek, Híres Jóginik és Jógik…

Vitathatatlan, hogy a Jóga gyakorlásának jótét hatásai hihetetlenül népszerűvé tették a Jógát, mint mozgás formát. Ez természetesen begyűrűzött a sztárok világába is, ahol a jó formában lévés, a megnyerő fellépés, és az egészség megőrzés elengedhetetlené vált a népszerűségi listák tetején maradáshoz.

Íme hírességek, akik jógáznak, és az is, hogy ők miként látják a jógát és mire használják a jóga gyakorlásából eredő fenomenális hatásokat:

giselle_does_yoga_with_daughterGisele Bündchen, a két lábon járó Jóga reklám!

Még aktív szupermodell korában is azt nyilatkozta, hogy heti 3 jóga az, ami őt karban tartja. Aztán jött az első babája és várandós jógával készület fel a szülésre, testileg és lelkileg is, saját szavaival.

2009-ben Benjámin fia születése után néhány hét alatt jógával nyerte vissza formáját és világhírű alakját. Aztán megint rendszeres jógázás, még egy kis babóca, és újra a várandós jóga volt terítéken, majd szülés, aztán megint csak kismama jóga, stb.

Mostanság elkezdte gyermekeit is rászoktatni a jógára. A képen második kisbabájával, Viviannal jógázik.

rdjyogaRobert Downey Jr: Megszabadult a drogok fogságából a Jógával!

Robert Downey Jr. színészi pályafutása 5 éves korában kezdődött el. Fiatalon valószínű, hogy nem tudta feldolgozni a hirtelen beütött hírnevet és csillogást, mert már 20 éves korára komoly alkohol és drog problémái voltak. Miután többször is letartóztatták és elítélték drog birtoklásért, (volt olyan is, hogy meztelenül vezette Porsche autóját a híres Sunset Boulevard-on komoly mennyiségű heroinnal, kokainnal és egy Magnum pisztollyal felfegyverkezve) kénytelen volt 1 évet börtönben lehúzni. Élete talán legnagyobb sikere az Ally Mcbeal-ben alakított szerepe volt, amiért el is nyerte Golden Globe díjat, amely produkcióból kirúgták 2 újabb kokainnal kapcsolatos letartóztatás miatt.

Ugyanekkor 1993-ban Charlie Chaplin alakításáért Oscar díjra jelölték, és mindenki ünnepelte tehetségét, de a 2000-es évek elejére már széthullani látszott az élete. Aztán rátalált a jógára és Vinnie Marino celeb jóga tanárra, aki szintén a jóga segítségével győzte le függőségét. Azóta 2009-ben újra jelölték Oscar díjra a Trópusi Viharban alakított mellékszerepéért, és hát ott vannak a fantasztikus Sherlock Holmes és Iron Man filmek is. Nagy köszönet a jógának ezért!

ceyogaCarmen Electra, Hollywood 20 éve ügyeletes dögös és fitt csaja is jógázik…

Kevesen tudják róla, hogy első nyilvános szereplését énekesnőként tette meg, és Prince ajánlotta neki azt, hogy változtassa meg a nevét Carmen Electrára, Tara Leigh Patrick-ról, és ezzel a címmel is lett kiadva első zenei albuma, Carmen Electra.

Aztán jött a Baywatch és egyéb testhez álló szerepek. A 2000-es években a Horrorra Akadva és egyéb paródiákban szerepelt, szinte állandóan. Carmen Electra 21 ország Playboy magazinján szerepelt 44 alkalommal, rajta kívül csak ketten szerepeltek többször címlaplányként. Színészi és énekesi karrierjén túl tehetséges táncos is, elképesztően fitt. Több területen is jelentetett meg edzés programos DVD-ket, az aerobicstól a rúdtáncig. Természetesen Carmen Electra is rátalált a jógára és esküszik is rá, mint „egészséges mozgás, ami hihetetlenül karban tartja a szerveztet”.

lada-gaga-bikram-yogaLady Gaga: Viszlát bulimia és anorexia!

Korunk egyik legextrémebb popkultúrás celebje, minden bizonnyal Lady Gaga, és már ő is megfertőződött a jóga gyakorlásával. Persze ez is Lady Gagásra sikeredett, hiszen már van saját jóga videója is, ami egy erdő szélen felvett, a repülő utakon használt szemfedőn kívül teljesen anyaszült meztelenül előadott jóga gyakorlás képeit égeti be a nézők és rajongók retinájába, természetesen internetes nézettségi rekordokat döntöget. Egyébként Lady Gaga nagy rajongója korunk leghíresebb jóga oktatójának, aki természetesen nem más mint, Bikram Choudhury és rendszeres jár is a Rock and Roll Guru New York-i termébe. Lady Gaga nem csak a csípő műtétjéből való gyors felépülést, de 15 éves kora óta tartó étkezési problémáitól való megszabadulását is a jóga kontójára írja.

woody_yogaWoody Harrelson: Jóga és a Szex!

Woody, aki már hosszú-hosszú évek óta jógázik, a következőket nyilatkozta a Playboy magazinnak, 2009-ben:

„ A jóga nagyon jó hatással van a szexuális életünkre. Nemcsak azért mert különleges módokon teszi hajlékonnyá a testünket, de azért is mert meg tanít a saját tested és a partnered testének szeretetére is. De főként azért jó, mert szinte folyékonyan tartja az ember elméjét, és ennél semmi sem szexibb. Maga a jóga egy kiváló módszer arra, hogy megszabaduljunk a testi és mentális merevségünktől.”

Madonna az elmúlt 30 + év legsikeresebb Pop Dívája: 

madonnayogaAzt mindenki tudja, hogy Madonna minden idők egy legnépszerűbb és legerőteljesebb előadója. A CNN a Rolling Stones magazin, mind a legbefolyásosabb női előadóként sorolják fel, és a Billboard Magazin “csak” a Beatles zenekart rangsorolta elé, az ő saját sikerlistájukon. Valamint azt is, hogy Madonna mindig hihetetlen formában van, robbanékonyan energikus és nem a tipikus 55 éves hölgy formáját hozza.

Azt már kevesebben tudják róla, hogy Asthanga Jógával tartja magát karban, és miután észre vette, hogy az edzőtermi edzés lassítja, kötöttebbé teszi szinte már csak jógával formálja alakját, edzi szervezetét.

Madonna ezt mondta a Jógáról: “A jóga gyakorlása valójában az élet metaforája. Nagyon lassan kell végig csinálni, nem szabad sietni, és nem lehet a következő gyakorlatra ugrani. Másképp, nagyon megalázó helyzetekbe lehet kerülni, de sohase bíráld magad. Csak lélegezz és enged el. A jóga kiváló edzés a testnek, az elmének és a léleknek is.”

marilyn yogaMarilyn Monroe, a világ legismertebb női híressége…

Marilyn Monroe-t mindenki ismeri. Modellként, színészként és énekesként is világhírű volt. Számos magazin, internetes portál és egyéb média fórum választotta őt minden idők legszebb és legszexibb dívájának és tőle eredeztetik magát a “szex szimbólum” jelzőt is.

Kapcsolatai révén is, ha lehet még népszerűbbé vált, második férje Joe Dimaggion volt, minden idők talán legnagyobb baseball játékosa, és szorosabb szállak fűzték őt Robert és John F. Kennedyhez és Marlon Brandohoz is.

Viszont azt kevesen tudják, hogy igen érdeklődő volt a keleti kultúra irányában. A shiatsu ismertsége is a nyugati világban talán onnan eredeztethető vissza, hogy Tokujiro Namikoshi kezelte Marilyn Monroe-t és Muhammad Ali-t.

Sőt a jóga olyannyira része volt Marilyn Monroe életének, hogy 1948-ban a Life magazin leközölt egy teljes fotó sorozatot, ahol a díva bemutatta a gyertya állástól, a hídon át a fejenállásig a teljes repertoárját, persze az olvasók nagy örömére.

michelle_obama_yoga_lawnMichelle Obama, valószínű, hogy a legbefolyásosabb ember, aki jógázik a földön…

Michelle Obama, Barack Obama, amerikai elnök felesége köztudottan nagyon fitt. Természetesen minden idők legfittebb First Lady-je, és nagyon sokat tesz azért, hogy az egészséges táplálkozásra és a rendszeres mozgásra irányítsa az emberek és főként a gyermekek figyelmét.

A híres neves húsvét alkalmából tartott Fehér Ház-i kerti mulatságon is már évek óta bevezette a jógát, és szintén évek óta hangoztatja azt is, hogy jógázik.

2014. Januárjában betöltötte az 50. élet évét, és beharangozta, hogy csökkenteni fogja az intenzívebb mozgásformákat az edzés tervében, és növelni fogja a jóga mennyiséget. A People magazin rá is kérdezett, hogy miért, amire azt válaszolta, hogy „Idősödöm, és ha elesnék, nem szeretném eltörni a csípőmet!”

stingjógiSting, aki a koncertek előtt az egész zenekarával jógázik!

Saját bevallása szerint mindig is hitt abban, hogy a fittség és az egészségesség fontos az ő szakmájában. De fiatalon még azt hitte, hogy a „jógázók csak keresztbe tett lábakkal meditálnak a saját köldökeiken”.

Aztán a 80-as évek végén egy barátja bemutatta neki Danny Paradise jógaoktató hírességet, aki azzal lepte meg az akkor is igen fit Stinget, hogy gyakorlatokat mutatott neki, amit ő egyáltalán nem bírt megcsinálni.

Sting elkezdett jógázni és mindig is hangoztatta, hogy nagyon bánja, hogy nem kezdett jógával foglalkozni hamarabb, habár fiatalabb korában még valószínű, hogy nem adta volna magát át annyira ennek a tudománynak.

Búcsúzóul egy idézet tőle: „Ha nem is hiszünk a jóga spirituális érdemeiben, egy valamit biztosan állíthatok. Teljesen visszafordította az öregedési folyamatot nálam, és most olyan dolgokra képes a szervezetem, amire ifjú és atletikus tinédzserként sem lennék képes.”

Om Tat Sat

Baktai Ádám

One Response to Jóga Bulvár: Jógázó Sztárok, Jógás Celebek, Híres Jóginik és Jógik…

  1. Hauer Antalné szerint:

    Én is a jógára esküszöm. A jóga rakott engem rendbe, nagyon jó,hogy rátaláltam. Ha nem lenne talán már nem is élnék. Hálás vagyok a jóga oktatómra, aki hisz bennem és bíztat. Engem a jóga nagyon megérintett lelkileg és fizikailag is. Aki teheti válassza a mozgás-
    nak ezt a formáját. Sok szerencsét mindenkinek.
    Köszönöm: Rózsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük