Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Bikában: 2023. május 15-június 15…

A Bika jegy uralkodó bolygója a Vénusz, így főként a családdal, partnerkapcsolatokkal, kényelemmel, művészetekkel, beszéddel és a vagyonnal kapcsolatos területekre kerül a fókusz, amikor épp itt halad át a Nap. Valamint ilyenkor a személyiségünk és a tartásunk a Nap/Vénusz kölcsönhatás végett picit csábíthatóbbá és szertelenebbé is válhat. Szóval ez az időszak inkább a lazításról, az ínyenckedésről és a kényelmességről fog szólni.

Ehhez még hozzájön az is, hogy a Nap a Kosban lévő Merkúr és az Ikrekben lévő Vénusz között lesz május 30-ig, így a fent említett kellemes területek és a csábíthatóság méginkább előtérbe kerülnek. Mindez szépen és elegánsan.

Ezt követően a Vénusz átlép a Rák jegyébe a Mars mellé, és ez a kreativitásunkon fog egy jókorát lendíteni. Emellett a Mars/Vénusz együttállás a felfűtött érzékiséget is behozhatja, így 2023-ban izgalmas tavasz-nyár váltásnak nézünk elébe.

Június 7-én a Merkúr csatlakozik a Naphoz a Bikában, ez fokozni fogja a kommunikációs képességünket. Mindezt hozzáadva a fent említett felerősödött kreativitáshoz, a szakasz utolsó 8 napjában sokkal könnyebb lesz feladatokat elintézni, terveket megvalósítani.

Ennek a periódusnak a különleges történése egy minden évben ismétlődő spirituális és egyben varázslatos esemény: a Hold teljes mértékű ellentétessége. Június 3-án telihold lesz, de a Hold a Skorpió jegyében fog állni, ami pozicionálisan a leggyengébb területe. Majd 2 héttel később újholdkor, június 17-én a Bikában, a legerősebb pozíciójában fog állni, és ez benne a misztikus, a totális kettősség egyben.

Ez a kettősség adja meg minden fizikai és egyben művészi gyakorlás misztikáját. Pl. a harcművészetben a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. De ez a tantrikus gyakorlás lényege is, a yin és yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám a keleti kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük