Agni Jóga, az egyik legdokumentáltabb modern jóga rendszer…

agniyogaAz Agni Jóga az egyik legdokumentáltabb és a legrégebbi rendszer a modern jóga iskolák között. Kb. 1920-tól ered az Agni Jóga története, amely időtől Nicholas Roerich és felesége, Helena Roerich elkezdte hirdetni ezt a rendszert.

A házaspár az iskola filozófiai hátterét Morya Mester tanításaihoz vezetik vissza, aki többek között Helena Blavatsky guruja is volt, aki a Teozófiai Társaságot alapította.

Az Agni Jóga tanításai szerint Morya Mester többek között Melchior, avagy a Jézus születésekor megérkező 3 bölcs király egyikének a reinkarnációja, de többek között Ábrahámé, Artúr Királyé, Thomas Becket-é és még Akbaré is, aki a mogul India leghatalmasabb császára volt.

Az eredeti orosz nyelvű Agni Jóga tanításokból összesen 17 kötetnyi lett lefordítva angolra, de oroszul sokkal több anyag is felelhető, többek között Helena Roerich levelezései formájában.

Az Agni Jóga rendszere spirituális kultivációról szól, technikailag nincs benne úgy mond fizikai jógázás.

Ma Magyarországon Agni Jóga néven egy meleg jóga rendszer lett népszerű, ami mint minden meleg jóga, a Bikram Jóga alapján alkotódott meg.

Om Tat Sat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük