A Hónap vegetáriánusa Johnny Weissmüller, az eredeti Tarzan

jwJohnny Weissmüller, eredetileg Weissmüller Johann, olimpiai bajnokúszó, filmszínész, Tarzan alakítója 1904. június 2.-án született, a mai Temesváron.

Ő volt az első olyan ember, aki a 100 méteres távot egy percen belül teljesítette. A világon először, 1922. július 22-én 58:26 másodperc alatt úszta le a 100 métert. Az öt olimpiai arany (és egy vízilabdában szerzett bronz) mellett ötvenkétszer lett amerikai bajnok és hatvanhét világrekordot úszott. Úgy vonult vissza az úszástól, hogy sohasem veszített el egyetlen versenyt sem, még a döntőig vezető úszásokat is mind meg nyerte, és hosszú évekig a 100 méteres amatőr világrekordot is ő tartotta. Mindezt úgy, hogy 9 évesen gyermek bénulásban szenvedett és a gyerek orvos javaslatára kezdett el úszni.

Johnny Weissmüller az 1924-es párizsi olimpián az öccse, Peter születési bizonyítványát használta, aki már Amerikában született, így automatikusan állampolgár volt.

Sporteredményei:

  • olimpiai bajnok (1924: 100 m gyors)
  • olimpiai bajnok (1924: 400 m gyors)
  • olimpiai bajnok (1924: 4×200 m váltó)
  • olimpiai bajnok (1928: 100 m gyors)
  • olimpiai bajnok (1928: 4×200 m váltó)
  • olimpiai 3. helyezett (1924: vízilabda)

Filmszínészi pályafutása:

Első filmjét 1929-ben forgatta. Az igazi sikert az 1932-ben forgatott Tarzan, a majomember című film hozta meg neki. Ezután még tizenegy Tarzan-filmben játszotta a címszerepet. Híres Tarzan üvöltését mai napig használják filmekben effektusként.

Mindezt természetesen vegetáriánusként.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük