Oktatás a Bhakti Kutirban…

A válasz arra, hogy mi és miért kerül oktatásra a Bhakti Kutirban a Taoista életfilozófián keresztül lehet a legjobban, a legegyszerűbben és a legszemléletesebb módon elmagyarázni.

A Taoisták szerint 3 jellegű chi, azaz élet energia létezik. A mennyei chi, a földi chi és az emberi chi, és természetesen a magasabb rendű energia, hatással van a gyengébb erejűre, de léteznek olyan technikák, amelyek oda-vissza hatással bírnak a fent említett 3 területen.

  • Tehát ez a 3 energia tér egyveleg úgy jelenik meg nálunk a Kutirban, az oktatásban, hogy a Védikus Asztrológia és a az ősi indiai térrendezés a Vasztu mutatja meg azt, hogy az égi chi miként épül be a mi kis emberi létünkbe, és útmutatást ad, hogy mikor és hogyan álljunk neki dolgoknak a földi életünkben.
  • A földi chi nálam az Ájurvédát jelenti, ami rámutat az évszakok váltására, és szervezetünk különféle reakcióira is, és aminek a betartásával oly módon tudjuk a saját emberi chinket erősíteni, hogy ne lehessen olyan zavar a földi chiben, ami bennünk kárt tenne.
  • Végül és persze nem utolsó sorban az emberi chi táplálásának és gyógyításának felel meg a Hatha Jóga, vagy a Taoista Jóga gyakorlása, de természetesen ide tartozik a Shiatsu és a Tai Chi is.
  • De pl. ott van a Reiki is, ami egy fontos eleme a Bhakti Kutir képzéseiben, ami közvetlen kapcsolatot formál az égi chi és az emberi chi között. De erre a közvetlen kapcsolat ki alakítására jó a szertartások és a lelkigyakorlatok is!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.