India

Delhi-Jaipur-Agra-Vrindavan-Delhi

Az aranyháromszög (Delhi-Jaipur-Agra ) Észak-India méltán legnépszerűbb és leglátogatottabb helyszínei. Így egész rövid idő alatt India három teljesen változatos ősi kultúrájú központját ismerhetjük meg.

paharProgram ajánlatunk:

1.nap: Indulás Budapestről, ahol lehet, hogy én nem leszek, mert előre megyek egy pár napra, hogy dolgokat lezsírozzak a megérkezésetekig.

Általában az európai járatok Delhi Nemzetközi repterére az éjjeli vagy hajnali órákban futnak be, onnan taxival átmegyünk a szállodába. Delhi turista negyedében a Pahar Ganj, központi bazár területén lévő szállodákban fogunk lakni. Ezek a szállások egyszerűek, de tiszták és a konyhájuk is jó.

Pahar Ganj Új Delhi kellős közepén van, 5 perc sétára a vonat állomástól, metrótól, stb. és a sok turista miatt teljesen biztonságos.

2008 Novemberben, amikor Mumbaiban (ex Bombay) terroristák szállodákat és más turista célpontokat támadtak, ez Delhitől kb. 1000 kilométerre van, egész Pahar Ganj 1 órán belül körbe lett zárva a katonaság által, igen komoly védelmi gyűrűvel. Homokzsák lőállásokkal, gépfegyveres katonákkal, stb. Tehát azért fogunk ott lakni, mert biztonságos, a 2008as támadásban az 5 csillagos helyeket támadták és nem a Pahar Ganj szintű szállásokat.

A helyszín központi, Delhi bel-belvárosától 1 metró megállóra, vagy 10 percre riksával leszünk. Egy óriási bazár közepén, tehát a shopping adott, sok a telefon és internet kávézó az utcában, a szállodák tetején kellemes éttermek találhatóak. A szobákban van ventilátor, TV, fürdőszoba. Azért sok csillagra nem számítsatok.

2.nap: Reggeli után, ami valószínűleg későn lesz, helyszín ismeretre teszünk szert, bebarangoljuk a központi bazárt, és átruccanunk a Connaught Placehez, Delhi központjába. Pici ismerkedés a helyi szokásokkal, és hasznos indiai mindennapos tudnivalók elsajátítása. Este rápihenés a következő napra, közös vacsi a szállodában.

lotus3.nap: Kirándulás a Lótusz templomhoz, ismerkedés India vallási sokszínűségével. Ebéd a híres Partha Sarathi Krsna étteremben, elmélyülés az indiai vegetáriánus gasztronómia rejtelmeiben. Ebéd után a Krsna templom megtekintése. Délután 5-6 körül visszaút a szállodába, és vagy korai pihenés, vagy esti szabad programok. Persze a repülőjegytől függ, hogy milyen napokon vagyunk Delhiben, de pl. Hétfő este a Vörös Erődnél hihetetlen fény show van.

4.nap:  Délelőtt kirándulás Ó Delhibe a Kutab Minarhoz, itt található az ókori világ 7 csodájának egyike, a 2500 éve nem rozsdásodó vasoszlop, melyről azt tartják, aki képes hátulról átölelni, a világ ura lesz.

Délután hazafelé meglátogatjuk Delhi legnagyobb Sikh templomát. Majd sétálunk egyet a Tibeti bazárban Delhi főterének közvetlen közelében.

Az első 3 napban azért maradunk Delhiben, mert Ázsiába érkezés után 3 nap alatt rááll az emberi szervezet a másféle flórákra, baktériumokra, és mivel Indiában hihetetlen különbségek vannak a konyhák közt, akár 2-300 kilométeres körzeteken belül is, így jobb, ha egy helyen maradunk az első 3 napban.

Meg praktikussági szempontból is jobb Delhivel kezdeni, mert oda megérkezni fantasztikus és elragadó, de Vrindavan, Jaipur és a Taj Mahal után azért Delhi leginkább egy antiklimaxhoz hasonlítható élmény.

kutub

az ókori világ 7 csodájának egyike, a több ezer éve nem rozsdásodó vasoszlop…

Delhi egy 15 milliós város, és a közlekedés kaotikus. Mindenhova taxival, autorikshával, vagy saját bérelt busszal megyünk majd. Azért a metrót ki fogjuk próbálni egyszer-kétszer, mert nagyon jó, nagyon modern, légkondicionált, és mivel a metró jegyek drágák, ezért nem annyira tömeges, mint a menetrendszerinti buszozás.

madan

a fenséges madan mohan templom hajnali fényben…

5.nap: Hajnalban áttaxizunk Vrindavanba, India egyik legszentebb helyére. A pici kis városban több mint 5000 templom van. Délelőtt szállás elfoglalás, ebéd után terep felmérés és egy kis pihenés. Este bemegyünk a Krisna-Balarama Templomba, 6-tól fél 7-ig egy nagyon kedves szerzetes szokott énekelni, hihetetlen hangulatot csinál, ha van rá érkezés, ezt minden este meghallgathatjuk. Fél 7-től 7-ig egy gyönyörű szertartás van a templomban, ha akarjuk arra is ottmaradhatunk.

6. nap: Korán reggel körbesétáljuk az egész szent várost, kb. 2 és fél óra az út, és a hajnali város körüli zarándok úton, a képen láthatóhoz hasonló csodálatos templomokat látunk majd. Hazaérve késői reggeli. Délelőtt egy kis pihenés, délután meglátogatjuk a város fő templomait, és bekukkantunk a helyi bazárba.

7.nap: Reggel ellátogatunk egy iskolába, ahol 700 szegény kisgyereket taníttat néhány szerzetes, akik nemcsak tanítanak, de a közösséget is segítik. A szülőket is képzik, munkát szereznek nekik, segítik beindítani a vállalkozásaikat, stb. Csodálatos közösség. Bölcsitől középiskoláig teljesen lefedik a gyerekek képzését. Az iskola hatalmas, és a reggeli programjukon is részt tudunk venni, így ez egy egész délelőttös program lesz. Délután ellátogatunk egy közeli szent helyre.

taj

a 2008-as bhakti kutir zarándok csoport…

8.nap: Hajnalban átruccanás Agrába, ahol megnézzük a világ egyik legcsodálatosabb építészeti kincsét, a Taj Mahalt. Ebéd után az agrai erőd felfedezése, ha el tudunk szakadni a Taj Mahaltól. Este tovább Jaipurba. A Taj Mahalon és az erődön kívül, Agra egy csúnya ipar város.

Ezért azt szoktuk csinálni, hogy hajnalban, reggel 5 körül indulunk el Vrndavanból, reggeltől délutánig Agrában vagyunk, de ott több látnivaló nincs, és az 5 csillagos Hiltonon kívül nincs sok jó szállás, ezért onnan megyünk is tovább Jaipurba. Így nem kell még egy szállodába bejelentkezni és bepakolni, hogy másnap újra összepakolhassunk és indulhassunk tovább.

 9.nap: A késői megérkezés végett kicsit rápihenünk az előző napra, így késői reggeli vagy korai ebéd, majd délután séta a város központjába, helyismeretszerzés. Este elmegyünk a Radha-Govinda Templomba, ahol az esti szertartás után lehet felszentelt sütit venni, és a helyi tradíciók szerint a hívők közt szétosztani.

jaipur

a jaipuri szálláshelyünk kertje…

10. nap: Kirándulás a Szelek palotájába, a Jaipuri király háremének lakóhelyére. Utána a híres L.M.B. cukrászda felkeresése, itt minden különleges indiai sütemény megtalálható. Délután a Jantar Mantar, a híres királyi csillagvizsgáló és a mellette lévő palota megtekintése lesz terítéken. Attól függetlenül, hogy több száz éve épült a komplexum, a  Jantar Mantar napórája 6 másodperces pontossággal mutatja az időt.

11.nap: Egész napos kirándulás a Borostyán erődbe. Az erőd meghódítása elefántháton, ha korán megyünk és elcsípjük, akkor füröszthetjük is az elefántokat. Ebéd után kirándulás a Gangesz egy forrásához, mely egy közeli szent helyen tör a felszínre, több mint 400 km-re magától a folyótól.  Fürdőzés, majd a szentélyek megtekintése után utazás vissza a szállodába. Útközben látjuk majd a Vizi Palotát.

12.nap: Reggel korán vissza Delhibe és pihenés. Délután kirándulás metróval a Janma Masjidhoz, India legnagyobb mecsetjéhez.

13.nap: Reggel még egy kis vásárlás, délután készülődés a szállodában.

14.nap: Hajnalban ki a reptérre, visszaindulás Budapestre.

Program a 3. hétre

1.nap: Hajnalban a két hétre maradókat kiviszem a reptérre, a többiekkel napközben mászkálás, lazítás, pihi. Délután Benareszbe utazás vonattal.

2.nap: Reggel Benareszbe érkezünk, szállás elfoglalása, reggeli, stb. Délután megnézzük a Gangesznek bemutatott imádatot, és a halottégetést.

3.nap: Reggel végigsétáljuk a Gangesz mentén az egész várost hosszában. Délután sétálás a városban, esetleg megnézzük a város egyetemi kampuszát, ha van rá igény.

4.nap: Hajnalban vonattal vagy busszal átmegyünk Bodhgáyába, ahol Buddha megvilágosodott. Szállásfoglalás, ebéd, stb. Délután terepszemle.

a hely ahol buddha megvilágosodott…

5.nap: Egész nap különböző templomok látogatása, ami nemcsak egy fantasztikus zarándoklat, de egy építészeti fieszta is egyben. Bodhgáyában a legtöbb ázsiai országnak van temploma, és mind saját stílusukban lettek építve. Megnézhetjük a Japán, a tibeti, kínai, burmai, kambodzsai, vietnami, thai és sok más templomot és természetesen magát a helyet, ahol Buddha meditált, a Mahabodhi Templomot, ami a Buddha megvilágosodásának pontos helyszínén épült emlékhely. Mellesleg Ázsia legrégebbi máig álló tégla épülete. Este visszaindulunk Delhibe.

6.nap: Delhibe érkezés dél körül, pihenés, lazítás, vásárlás.

7.nap: Reggel kiruccanás a Lódi kertekbe. Délután készülődés a szállodában, hajnalban ki a reptérre, visszaindulás Budapestre.

Om Tat Sat

8 Responses to India

 1. Liza szerint:

  Helló !

  konkrét ár érdekelne.Ha megoldható akkor valami olyasmi formában érdekelne az út,hogy én Skóciából repülnék és a reptéren találkoznánk és vissza is ide jönnék nem Magyarországra.
  És a 2 és a 3hetes verzió is érdekel

  Köszi Liza

 2. Liza szerint:

  És persze emilben kérném a választ!

  lizus13kukacgmail.com

 3. Ille Tünde szerint:

  Szia Ádám

  én csak simán egy árat szeretnék kérni, de ha a konkrét ár olcsóbb akkor azt 🙂
  Ja, és kb. mikorra terveztek ujabb indiai utat? Jelenleg Katalóniában élek két gyerköcömmel úgyhogy komoly szervezést igényel majd az utazás, de India csalogat…

  Namasté, Tünde

 4. Marti Viktória szerint:

  Kedves Vezető,
  szeretnék az indiai útra rákérdezni, mikor ,és mennyiért lehetséges.
  Viktória
  köszönöm.

 5. Szalai István szerint:

  Szia!
  Érdekesnek és kimeritőnek tűnik a program,2016 április máris itt van,konkrétan érdekel India
  a felkészülést máris elkell kezdeni.
  Szeretném tudni hol,kinél kell jelentkezni az útra.
  És a részvétel költségeiről szeretnék előzetes kalkulációt.

  István

 6. Visszajelzés: Zarándokút Indiába | Bhakti Kutir

 7. Molnár József szerint:

  Ti még működtök egyáltalán?Indiába mennénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük