A Világ Legkeményebb Sportolói is Jógáznak

Mint kiderült, a New York Giants amerikai foci csapata, akik most nyerték meg a Super Bowlt, azaz a foci döntőt, másodjára néhány éven belül, 11 éve foglalkoztatnak egy jóga oktatót.

Persze most biztos páran beleszeretnének menni abba, hogy az angol rögbi keményebb az amerikai focinál, mert ott nem használnak kipárnázott felszerelést, de nem ez a lényeg, meg szerintem az amerikai srácokon, ha nem lenne védőszerkó valószínű, hogy hipp-hopp meghalnának, mert a rögbiben nem 150-160 kilós fazonok rohannak egymásnak.

A sztoriban a jóga a lényeg. A világ legnézettebb sport műsora az amerikai focidöntő, és mivel minden évben több, mint 1 milliárd ember nézi, a reklám idő másodpercenként dollár milliós tétel, a világ egyik legismertebb műsora, a sportot figyelmen kívül is hagyva.

Az idén Madonna is ingyen lépett fel, mert akkor reklám ott fellépni a félidőben, hogy az NFL Franchise nem fizet a fellépőknek, még a Rolling Stones-nak sem, akik tavaly, vagy tavaly előtt léptek fel.

Szóval ezek a fickók nemcsak kő kemények, de a világ legdrágább sportolói is, szóval az ő jógázásuk hihetetlen elismerés, szakmailag, sport tudományilag, és értékrendileg is.

Az oktatójuk Gwen Lawrence Hatha, Iyengar és Vinyása Jóga mester.

nygyoga

A felkészülési szakaszban a nagy fiúk hetente kétszer és a szezonban, pedig hétfőnként a mérkőzések után jógáznak, hogy regenerálódjanak az extrém igénybevétel után. Mondjuk, megnéznék egy 150 kilós mókust a védelmi falból, ahogyan jógázik.

Szóval, ahogyan mondani szoktam a jóga mindenkinek jó! Mert mindenkinek az alkata szerint és az aktuális állapotának megfelelően edződik a szervezete a jóga segítségével.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .