A Világ Legkeményebb Sportolói is Jógáznak

Mint kiderült, a New York Giants amerikai foci csapata, akik most nyerték meg a Super Bowlt, azaz a foci döntőt, másodjára néhány éven belül, 11 éve foglalkoztatnak egy jóga oktatót.

Persze most biztos páran beleszeretnének menni abba, hogy az angol rögbi keményebb az amerikai focinál, mert ott nem használnak kipárnázott felszerelést, de nem ez a lényeg, meg szerintem az amerikai srácokon, ha nem lenne védőszerkó valószínű, hogy hipp-hopp meghalnának, mert a rögbiben nem 150-160 kilós fazonok rohannak egymásnak.

A sztoriban a jóga a lényeg. A világ legnézettebb sport műsora az amerikai focidöntő, és mivel minden évben több, mint 1 milliárd ember nézi, a reklám idő másodpercenként dollár milliós tétel, a világ egyik legismertebb műsora, a sportot figyelmen kívül is hagyva.

Az idén Madonna is ingyen lépett fel, mert akkor reklám ott fellépni a félidőben, hogy az NFL Franchise nem fizet a fellépőknek, még a Rolling Stones-nak sem, akik tavaly, vagy tavaly előtt léptek fel.

Szóval ezek a fickók nemcsak kő kemények, de a világ legdrágább sportolói is, szóval az ő jógázásuk hihetetlen elismerés, szakmailag, sport tudományilag, és értékrendileg is.

Az oktatójuk Gwen Lawrence Hatha, Iyengar és Vinyása Jóga mester.

nygyoga

A felkészülési szakaszban a nagy fiúk hetente kétszer és a szezonban, pedig hétfőnként a mérkőzések után jógáznak, hogy regenerálódjanak az extrém igénybevétel után. Mondjuk, megnéznék egy 150 kilós mókust a védelmi falból, ahogyan jógázik.

Szóval, ahogyan mondani szoktam a jóga mindenkinek jó! Mert mindenkinek az alkata szerint és az aktuális állapotának megfelelően edződik a szervezete a jóga segítségével.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük