Reiki beavatások…

A Reiki rendszerében, a Japán minimalista dizájn jegyében mindösszesen 3 beavatás létezik. Reiki I, II majd a mester beavatás.

A mi Reiki családunk beavatási vonala a következő:

Dr. Mikao Usui-Dr. Chujiro Hayashi-Hawayo Takata-Phyllis Lei Furumoto-Sripad Bhanu Swami (Bruce Enomoto)-Baktai Ádám.

A Reiki I-es beavatás arra hatalmazza fel a beavatottat, hogy kezei használatával tudjon segíteni másoknak. Tehát csak személyes találkozással, és a kezelőnek a kezeltre felhelyezett kezei révén lehet átadni az energiát.

A Reiki II-es beavatásnál a hallgatók megtanulják fókuszálni az energiáikat. Ez azáltal valósul meg, hogy 3 szimbólumot kapnak a beavatottak, ami különféle területekre fókuszálja az energiát. Tehát, a II-es beavatás után képesek lesznek oly mód kezelni, hogy az egy finomabb szinten is pozitív változásokhoz segítsék pácienseiket. Ezen a szinten már képesek vagyunk érzelmileg, spirituálisan, sőt akár karmikusan is hatni a kezeltjeinkre, természetesen a Reiki energiáin keresztül.

A Mester szinten már csak szimbólumot kapnak a beavatottak, amely segítségével ők maguk is képesé válnak beavatni másokat is a Reiki gyakorlásába, kezelési rendszereibe.

Nálunk a Bhakti Kutir keretein belül a beavatások a következő rendszerben és hangulatban történnek meg:

1997 óta avatok be érdeklődőket a tradicionális Reiki ágazatába, és kb. 20 év után jött meg azaz ihlet, hogy ezt én hogyan tudom úgy csinálni, hogy nekem is jól essen. Én nem igazán vagyok mesteralkat, és nem is szeretem a spirituális allűröket, sallangokat. Így a beavatások rendszere azt az ívet fogja követni, hogy minél kevésbé legyen mester-tanítvány szagú az egész.

Pont ezért a Reiki I-es és II-es beavatást privátban, Reiki III-ast, azaz Mester beavatást pedig csak csoportosan fogok tartani. Valahogy így nekem ez kevésbé formális.

Természetesen Reiki I és II beavatásra sokkal többen szoktak járni, mint Mester beavatásra. Ezért nekem az nem fekszik, hogy sok-sok ember egyszerre bezsúfolódjék egy terembe, és roham tempóban végig avassak mindenkit. Azt se tudva ki-kicsoda.

A Mester beavatásnál, meg az a furcsa, hogyha egy az egyben valahová elvonul az ember és ott osztja az észt, hogy hogyan kell mesternek lenni. A Reiki mester beavatás nem is erről szól. Aki nincs Mester szinten, azt be sem merném avatni Reiki Mesterré. Akik erre már alkalmasak, a maguk szintjén már mesterek. Így az egész Mester beavatás arról szól, hogy én csak egy technikát tanítok meg, amin keresztül az élet egyik területén, jelen esetben a Reiki területén, képesek leszünk Mesterként működni. A Reiki egyedi, sajátos rendszerében.

Reiki I és II beavatást én bárkinek adok, szívesen mert ez egy fantasztikus rendszer és igenis terjeszteni kell ezt az igét. Viszont a Reiki mester beavatás, már komoly felelősséggel jár. Tehát pl. ismeretlennek 1000%, hogy nem avatok mesterit. Az ismerőseim közül is sokaknak szoktam mondani, hogy “bocs nem, mert nem érzem magunk között azt a kapcsot”.

És talán, ami a legfontosabb információ az egészben az, hogy a Mester beavatás után, a beavatott fogja képviselni a mi avatási láncolatunkat. Ez már felelősség nektek is és nekem is, hogy ne híguljon a rendszer. Egyébként erős ajánlom majd ezt a hozzáállást nektek is! Reiki I és II-es beavatás bárkinek, Reiki Mester beavatást csak óvatosan. 

Valamint, amennyiben ti a mi tanítványi láncolatunkhoz szeretnétek tartozni, akkor még egy db játékszabályt be kell tartanotok. Ez pedig a pénz! Nálunk drága mesterünk Sripád Bhanu Swámi határozza meg ennyibe kerülnek a beavatások, és ő nem egy üzletember alkat.

Én 1997 óta vagyok avatómester, azóta 2 ízben volt szó árakról. A mi rendszerünkben a Reiki I-es beavatás 75 amerikai dollárba kerül. A Reiki II-es beavatás 95 amerikai dollárba. A Reiki Mester beavatás pedig 265 amerikai dollárba. A Reiki Mester beavatás mindig a Reiki I-es beavatás díja, plusz a Reiki II-es beavatás díjának kétszerese. Tehát Reiki I + Reiki II x 2 = Reiki Mester díj. Ezektől az áraktól nem kívánatos eltérni. Ezek az árak Magyarországon kb. közép árak.

Ezenfelül azt kell tudjátok, hogy semmiféle anyagi kapcsolat nincs a mi iskolánkban működő mesterek között, és egy rendszer között. Nincs elszámolás, annyit avatsz amennyit akarsz. Viszont az egy ajánlott dolog, hogy évente egyszer Sripád Bhanu Swáminak utaljunk adományt. Ennek a részleteit személyesen elmondom majd nektek.

Valamint a mi iskolánkban évente 1 alkalommal szoktak ingyenes avatásokat is tartani a Mesterek. Ezt ajánlott rokonokra és nagyon közeli barátokra ellőni. Hiszen velük szeretetteljes viszonyban vagyunk, így nekik nem kell az az érzet, hogy fizessenek is valamiért, hogy értéke legyen. És tisztelni fogják a Reikit a velünk működő kapcsolatuk révén még akkor is, ha ingyen volt. 

Remélem mindezek fényében a Reiki Bhakti Kutirban tanított verziója nem hallatszik egy túlszervezett szektás murinak!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.