Természetes antibiotikumok az Ájurvédában és az Orientális Medicinában…

A természetes antibiotikumok használata az Ájurvédában a következő esetekben kifejezetten indokolt:

 1. Fertőző betegségek visszaszorításakor és megállításakor.
 2. A gyorsabb felgyógyulás érdekében fertőző/komolyabb betegségek esetében.
 3. Komplikációk kialakulása ellen fertőző/komolyabb betegségek előfordulásakor.

Ezek a szerek a következőek az Ájurvédában:

 • Fokhagyma, ami még az olyan intenzív baktériumok ellen is hatásosnak bizonyulnak, mint pl. a szalmonella vagy az e. coli. De megfigyelték már a jótékony hatását a rezisztens tuberkolózis estében is.
 • Méz, ami egy 2011-es kutatás szerint több mint 60 baktérium ellen védi a szervezetünket, köztük olyan súlyos cuccokkal szemben is, mint pl. a sztafilokokkusz.
 • Gyömbér, ami nem csak antibiotikus hatásokkal bír, de gyulladáscsökkentő is, köhögés csillapító is és még mikrobaellenes hatásokkal is bír.
 • Szegfűszeg, szintén hatékony még az e. coli baktérium ellen is, pluszban kiváló száraz köhögésre és torokfájásra is.
 • Fahéj, ami nemcsak antibakteriális, de a gombásodás ellen is felveszi a harcot.

Természetes módon fogyasztva ezek a dolgok elképesztő ritkán szoktak negatív hatással bírni, de a kivonatokkal és sűrítményekkel vigyázzunk. 

Pl. nagy dózisú fokhagyma készítményeknél megfigyelték, hogy fokozza a vérzékenységet, ami azért véralvadás problémákkal küzdőknél nem a legvidámabb sztori, de a műtétekkel kapcsolatosan sem kívánatos. Legyen az akár műtétre készülők vagy műtét után regenerálódok esetében.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Természetes antibiotikumok az Ájurvédában és az Orientális Medicinában…

 1. Gábor József szerint:

  Úgy tudom, a gyömbér félék és a fahéj is vérhígító hatású. De nyilván, minden a mértéktől függ! Erről is szívesen olvasnék ezen az oldalon. Mármint a mértékről. ?

 2. Andrea szerint:

  Én is kíváncsi volnék az említett fűszerek adagolására, illetve milyen formában kell fogyasztani.

  • Goredas Goredas szerint:

   Nyersen, főzve mindenhogy jók ezek a csodaszerek. Mivel a természetes dolgokat szerves felszívódásban hasznosítja a szervezetünk, mindig annyit vesz ki mindenből, amennyire szüksége van. A többit meg ürítjük! De ehhez az kell, hogy mindent természetes formájában vigyünk be, és ne valami készítményben, vagy kivonatban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük