Olyan információhoz jutottam jógával kapcsolatosan, hogy most a Bhakti Kutir és én örökre elhatárolódunk, ÖRÖKRE…(ezen kívül, praktikus tanácsok jóga szőnyeg mosáshoz)

a kis rohadék nem bérelt jógaszőnyeget…

Azért szoktak hozzánk is áttévedni más jóga helyekről kedves jóga aspiráns emberek, a Kutirba jóga órákra, és a Fruzsi mesélte a kedves feleségemnek, hogy a GYÍK, azaz a „gyakran íntézett kérdések” leggyakrabbika az, hogy „van-e jógaszőnyeg a teremben?” és, hogy „mennyiért bérelhetőek a jógaszőnyegek per foglalkozás?”.

Most én itt leteszem a nagy esküt, hogy ilyen a Kutirban SOHASEM LESZ!!! Ha lenne, bárki bármikor szájba verhet egy léccel!

Egyébként mostanság úgy néz ki, hogy 1000 forint per alkalom a leggyakoribb jógaszőnyeg bérlés tarifa, ami persze sok, nálunk bérlettel lehet 1200 forintért is jógázni, és még adunk jógaszőnyeget is hozzá, és akár 3 színben választhatóak a jógaszőnyeget, de a viccet félre téve a legbántóbb az egészben a hozzáállás. A jóga nem üzlet!

Ez kb. olyan mintha egy gyógymasszőr rákérdezne: „uram, bérli-e tőlem a maga alá terítendő kendőt, vagy olajosan csúszkál a viaszosvászon borítású masszázs ágyamon?” vagy a kórházban bérelni kellene, mondjuk a szikét, vagy ha nem, akkor marad a rozsdás olló a portás fülkéből.

Különben a legnagyobb baj az, a modernkori szekták is itt szoktak elbukni, hogy nem az a fontos, hogy hány ember ül be az órára, mint mennyiség, mert az csak egy számadat, hanem az a legfontosabb, hogy mennyire tudsz odafigyelni az órákra járókra.

A mai világban, ha sokan ülnek be egy foglalkozásra, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy jót is kapnak ott, mert szimplán lehet jó marketing is a tömegek mögött. Képzeljétek el a 80-as években sokan lettek dúsgazdagok abból, hogy felparcellázták és értékesítették a Holdon lévő telkeket. Azok a földterületek, amelyek láthatóak a földről drágábbal voltak, a nem látható területeknél.

Szóval, szerintem az a legfontosabb, hogy azok az emberek, akik bejárnak az órákra meg tiszteltek a bizalmukkal, azáltal, hogy beültek hozzád, és mivel a jóga egy lelki út is egyben, amin mindenki egy egyedi utat jár be, tehát az emberek nem számok, hanem mindenki egy individuum, ezért oda kell figyelni rájuk és a fejlődésére.

Ha ez nem jön belsőleg, akkor még mindig lehetünk kiváló raktárosok, vagy egyéb más olyan feladatkörű munkavállalók, ahol nem kell oda figyelni más emberekre.

Persze lehet azt mondani, hogy a jóga csak egy torna, de akkor is emberek megtisztelnek azzal, hogy mint az oktató változtathass rajtuk, formálhasd a testüket, képességeiket. Itt megint nem arról beszélek, hogy egy biciklis nadrágos, izzadó fószer, tapizza a jógázó hölgyeket, a helyes testtartás felvételének érdekében!

De ami ténylegesen a legszomorúbb az egészben, hogy az 1000 forintért bérelhető jóga szőnyegek büdösek! Mi mosni szoktuk a jógaszőnyegeinket a Kutirban, szeretettel ajánlom ezt a picit régimódi, de tradicionális eljárást másoknak is.

És akkor, íme a praktikus tanácsok rovatunk:

A Hét Ájurvédikus Receptje a Bhakti Kutirból: Jógaszőnyeg Mosás

Átlagos elöltöltős mosógépbe 2 db jógaszőnyeg fér, hármat is be lehet tuszkolni, de akkor a mosógép ledobhatja az ékszíjat (ezt tapasztalatból tudom). A Jógaszőnyegek nagyon nehezen száradnak, mert maga a centrifugálás sem annyira hatékony a jelen esetben. Tehát csöpögő cuccokat veszel ki, és 2-3 nap a teljes száradás. Öblítő használatával a végeredmény egészen kellemes.

Vigyázat! Rendszeres mosással a logók lejönnek a jógaszőnyegekről, de gondolom, akkor a jógára járókkal ki lehetne fizetetni az amortizációt, és akár részletenként is, persze egy egészen ici-pici kamatot felszámítva.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük