Olyan információhoz jutottam jógával kapcsolatosan, hogy most a Bhakti Kutir és én örökre elhatárolódunk, ÖRÖKRE…(ezen kívül, praktikus tanácsok jóga szőnyeg mosáshoz)

a kis rohadék nem bérelt jógaszőnyeget…

Azért szoktak hozzánk is áttévedni más jóga helyekről kedves jóga aspiráns emberek, a Kutirba jóga órákra, és a Fruzsi mesélte a kedves feleségemnek, hogy a GYÍK, azaz a „gyakran íntézett kérdések” leggyakrabbika az, hogy „van-e jógaszőnyeg a teremben?” és, hogy „mennyiért bérelhetőek a jógaszőnyegek per foglalkozás?”.

Most én itt leteszem a nagy esküt, hogy ilyen a Kutirban SOHASEM LESZ!!! Ha lenne, bárki bármikor szájba verhet egy léccel!

Egyébként mostanság úgy néz ki, hogy 1000 forint per alkalom a leggyakoribb jógaszőnyeg bérlés tarifa, ami persze sok, nálunk bérlettel lehet 1200 forintért is jógázni, és még adunk jógaszőnyeget is hozzá, és akár 3 színben választhatóak a jógaszőnyeget, de a viccet félre téve a legbántóbb az egészben a hozzáállás. A jóga nem üzlet!

Ez kb. olyan mintha egy gyógymasszőr rákérdezne: „uram, bérli-e tőlem a maga alá terítendő kendőt, vagy olajosan csúszkál a viaszosvászon borítású masszázs ágyamon?” vagy a kórházban bérelni kellene, mondjuk a szikét, vagy ha nem, akkor marad a rozsdás olló a portás fülkéből.

Különben a legnagyobb baj az, a modernkori szekták is itt szoktak elbukni, hogy nem az a fontos, hogy hány ember ül be az órára, mint mennyiség, mert az csak egy számadat, hanem az a legfontosabb, hogy mennyire tudsz odafigyelni az órákra járókra.

A mai világban, ha sokan ülnek be egy foglalkozásra, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy jót is kapnak ott, mert szimplán lehet jó marketing is a tömegek mögött. Képzeljétek el a 80-as években sokan lettek dúsgazdagok abból, hogy felparcellázták és értékesítették a Holdon lévő telkeket. Azok a földterületek, amelyek láthatóak a földről drágábbal voltak, a nem látható területeknél.

Szóval, szerintem az a legfontosabb, hogy azok az emberek, akik bejárnak az órákra meg tiszteltek a bizalmukkal, azáltal, hogy beültek hozzád, és mivel a jóga egy lelki út is egyben, amin mindenki egy egyedi utat jár be, tehát az emberek nem számok, hanem mindenki egy individuum, ezért oda kell figyelni rájuk és a fejlődésére.

Ha ez nem jön belsőleg, akkor még mindig lehetünk kiváló raktárosok, vagy egyéb más olyan feladatkörű munkavállalók, ahol nem kell oda figyelni más emberekre.

Persze lehet azt mondani, hogy a jóga csak egy torna, de akkor is emberek megtisztelnek azzal, hogy mint az oktató változtathass rajtuk, formálhasd a testüket, képességeiket. Itt megint nem arról beszélek, hogy egy biciklis nadrágos, izzadó fószer, tapizza a jógázó hölgyeket, a helyes testtartás felvételének érdekében!

De ami ténylegesen a legszomorúbb az egészben, hogy az 1000 forintért bérelhető jóga szőnyegek büdösek! Mi mosni szoktuk a jógaszőnyegeinket a Kutirban, szeretettel ajánlom ezt a picit régimódi, de tradicionális eljárást másoknak is.

És akkor, íme a praktikus tanácsok rovatunk:

A Hét Ájurvédikus Receptje a Bhakti Kutirból: Jógaszőnyeg Mosás

Átlagos elöltöltős mosógépbe 2 db jógaszőnyeg fér, hármat is be lehet tuszkolni, de akkor a mosógép ledobhatja az ékszíjat (ezt tapasztalatból tudom). A Jógaszőnyegek nagyon nehezen száradnak, mert maga a centrifugálás sem annyira hatékony a jelen esetben. Tehát csöpögő cuccokat veszel ki, és 2-3 nap a teljes száradás. Öblítő használatával a végeredmény egészen kellemes.

Vigyázat! Rendszeres mosással a logók lejönnek a jógaszőnyegekről, de gondolom, akkor a jógára járókkal ki lehetne fizetetni az amortizációt, és akár részletenként is, persze egy egészen ici-pici kamatot felszámítva.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük