2014. Július 12-én, az Istenek lefekszenek aludni…

godisTudjátok, én olyan vagyok, mint a görög bácsi a „Bazi nagy Görög lagzi”-ban, csak én azt mondom, hogy minden Indiából jön, és nem azt, hogy minden görög eredetű.

De, amit imádok a vallásomban, és a védikus kultúrában, hogy mindenre van magyarázat!

Szóval erre a jelenségre, a Védák azt mondják, hogy ami nekünk egy év, az Istenek világában csak 1 nap. Tehát amikor nekünk úgy néz ki, hogy az Istenek lefekszenek szundi-bundizni 4 hónapra, nekik az „csak” egy rendes 8 órás alvás.

De a lényeg az, hogy ebben a szakaszban, nincs annyi áldás a tevékenységeinken, mint máskor, szóval jövő hét utáni hétfőig kezdjünk bele a fontos dolgainkba, mert tudjátok minden tettünknek is van születése, tehát, amit jó időben kezdünk, azt könnyebb sikerre is vinni.

Ha még olvasnátok erről a 4 hónapos tradícióról, a böjtjeiről és a mögöttes tartalmáról, akkor ide kattintva még találtok olvasni valót!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .