Hajam Gola, emésztés serkentő golyócskák, amiben mind a 6 íz felfedezhető!

Az Ájurvéda egyik alap pillére az, hogy a legtöbb betegség a rosszul működő emésztésre vezethető vissza. Plusz Indiában egy csomó helyen olyannyira meleg van az év nagy részében, hogy ha nem serkentesz az emésztéseden, akkor bizony belénk erjed a kaja, ami komolyabb hasi panaszokkal is járhat. 

Ezenfelül az Ájurvéda egy másik fontos elképzelése, hogy az étkezésünkön keresztül nagyon könnyű magunkat jó egészségben tartani. Ez persze sok-sok elemből áll, de az egyik alaptézis az, hogy mindennap fogyasszunk, mind a 6 ízből. Tehát mindennap együnk sósat, savanyút, édeset, keserűt, fanyart és csípőset is.

Ezeket az elképzeléseket fedi le egy klasszikus Ájurvédikus termék a Hajmola. Viszont ez a csodaszer az utóbbi időben hiány cikké vált. (Gyártási zavarok miatt elkezdték nem beengedni a Hajmolát az EU-ba.)

Szóval a Vegafűszerájos hölgyekkel kitaláltuk, hogy ezt a terméket újra kell éleszteni. Az ő gyártó/beszállító brigádjuk elkezdték összeállítani ezt a varázsszert, de szóltak, hogy a Hajmola, mint név már le van védve, szóval elő kellene állni egy új névvel.

Ekkor léptem én a színre, és némi szanszkrit tudással előálltam a Hajam Gola névvel. Hajam = emésztés, Gola= golyócska. Olyannyira büszke vagyok magamra. 

Szóval ha szeretnél emésztést serkenteni, vagy nincs időd mindennap, mind a 6 ízt bevinni, akkor ajánlanám a Hajam Golát. És mivel van benne Hing (Asafoetida) is, ez a cucc jó az emésztés második szakaszára is, a felszívódásos szakaszra, a vékonybélben történő aktion-ra is!

Ez a motyó itt megrendelhető és találtok róla bővebb infót is! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője,

aki már talált ki nevet Ájurvédikus termékre. (Ezentúl mindent így fogok aláírni.)

Ui: És, hogy miért van kapszulában? Mert elég durva ízű cucc. Többek között a Harry Potter-ből ismert hányás ízű cukorkához is hasonlították. Ezen a linken megtudjátok nézni, hogy amerikai embereken milyen reakciót váltott ki ez az ízhatás! (2:36-nál indulnak el a reakciók!)

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .