Hajam Gola, emésztés serkentő golyócskák, amiben mind a 6 íz felfedezhető!

Az Ájurvéda egyik alap pillére az, hogy a legtöbb betegség a rosszul működő emésztésre vezethető vissza. Plusz Indiában egy csomó helyen olyannyira meleg van az év nagy részében, hogy ha nem serkentesz az emésztéseden, akkor bizony belénk erjed a kaja, ami komolyabb hasi panaszokkal is járhat. 

Ezenfelül az Ájurvéda egy másik fontos elképzelése, hogy az étkezésünkön keresztül nagyon könnyű magunkat jó egészségben tartani. Ez persze sok-sok elemből áll, de az egyik alaptézis az, hogy mindennap fogyasszunk, mind a 6 ízből. Tehát mindennap együnk sósat, savanyút, édeset, keserűt, fanyart és csípőset is.

Ezeket az elképzeléseket fedi le egy klasszikus Ájurvédikus termék a Hajmola. Viszont ez a csodaszer az utóbbi időben hiány cikké vált. (Gyártási zavarok miatt elkezdték nem beengedni a Hajmolát az EU-ba.)

Szóval a Vegafűszerájos hölgyekkel kitaláltuk, hogy ezt a terméket újra kell éleszteni. Az ő gyártó/beszállító brigádjuk elkezdték összeállítani ezt a varázsszert, de szóltak, hogy a Hajmola, mint név már le van védve, szóval elő kellene állni egy új névvel.

Ekkor léptem én a színre, és némi szanszkrit tudással előálltam a Hajam Gola névvel. Hajam = emésztés, Gola= golyócska. Olyannyira büszke vagyok magamra. 

Szóval ha szeretnél emésztést serkenteni, vagy nincs időd mindennap, mind a 6 ízt bevinni, akkor ajánlanám a Hajam Golát. És mivel van benne Hing (Asafoetida) is, ez a cucc jó az emésztés második szakaszára is, a felszívódásos szakaszra, a vékonybélben történő aktion-ra is!

Ez a motyó itt megrendelhető és találtok róla bővebb infót is! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője,

aki már talált ki nevet Ájurvédikus termékre. (Ezentúl mindent így fogok aláírni.)

Ui: És, hogy miért van kapszulában? Mert elég durva ízű cucc. Többek között a Harry Potter-ből ismert hányás ízű cukorkához is hasonlították. Ezen a linken megtudjátok nézni, hogy amerikai embereken milyen reakciót váltott ki ez az ízhatás! (2:36-nál indulnak el a reakciók!)

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük