Ha már a hétvége is hosszú, meg az idő is rossz, akkor elő állnék egy otthonülős Ájurvédikus nasi recepttel

Már írtam nektek a retek csodáiról, és a héten már egész normális sárgarépát is sikerült lőnöm, szóval most már tényleg kellene, hogy jöjjön a tavasz. Ilyenkor az Ájurvédában az ajánlják, hogy töltsük fel magunkat vitaminokkal és frissekkel, hogy a szervezetünk ki tudja heverni a telet.

Szóval most már van répa, retek, mogyoró, mondjuk az mindig van, de már láttam szép újhagymát, uborkát és jégcsapretket is. A paprika, amit láttam az Jordán volt, érdekes, tavaly amikor Dubaiban éltem, ott is Jordán volt a paprika, de mindenesetre finom íze volt. Általában angol zeller meg egész évben szokott lenni, szóval most már lehet egy frisseket hasábokra vágós, mártogatós nasit készíteni.

Az Ájurvéda kultúrájában mindenre meg van a tuti recept, akár úgy is, hogy milyen ételt mivel párosítva lehet a legkönnyebben megemészteni. A tejet kardamommal, a gyümölcsöket meg sóval és a joghurtot meg chaat maszalával.

Szóval a recept egyszerű, joghurtba belekeverünk fekete sót (kiváló az ízületekre, és nincs meg benne a só káros hatásai) szárazon pirított és őrölt korianderrel és római köménnyel és abba mártogatjuk a hasábra vágott zöldeket.

A jégcsapretket, amúgy is könnyebb hasábra vágni, és a rendes retken túl hihetetlenül magas a kalcium és a vas tartalma is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .