Ha már a hétvége is hosszú, meg az idő is rossz, akkor elő állnék egy otthonülős Ájurvédikus nasi recepttel

Már írtam nektek a retek csodáiról, és a héten már egész normális sárgarépát is sikerült lőnöm, szóval most már tényleg kellene, hogy jöjjön a tavasz. Ilyenkor az Ájurvédában az ajánlják, hogy töltsük fel magunkat vitaminokkal és frissekkel, hogy a szervezetünk ki tudja heverni a telet.

Szóval most már van répa, retek, mogyoró, mondjuk az mindig van, de már láttam szép újhagymát, uborkát és jégcsapretket is. A paprika, amit láttam az Jordán volt, érdekes, tavaly amikor Dubaiban éltem, ott is Jordán volt a paprika, de mindenesetre finom íze volt. Általában angol zeller meg egész évben szokott lenni, szóval most már lehet egy frisseket hasábokra vágós, mártogatós nasit készíteni.

Az Ájurvéda kultúrájában mindenre meg van a tuti recept, akár úgy is, hogy milyen ételt mivel párosítva lehet a legkönnyebben megemészteni. A tejet kardamommal, a gyümölcsöket meg sóval és a joghurtot meg chaat maszalával.

Szóval a recept egyszerű, joghurtba belekeverünk fekete sót (kiváló az ízületekre, és nincs meg benne a só káros hatásai) szárazon pirított és őrölt korianderrel és római köménnyel és abba mártogatjuk a hasábra vágott zöldeket.

A jégcsapretket, amúgy is könnyebb hasábra vágni, és a rendes retken túl hihetetlenül magas a kalcium és a vas tartalma is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük