Elment korunk egyik Jóga Hőse

Azért írom le mindezt most, mert a hétvégén kevesebben szoktátok látogatni a Kutir honlapját.

Most, Október 15-én,  Hétfőn lesz az év legpasszívabb Újholdja, mert a Hold a Mérlegben áll, a lehető leggyengébb pozícióban álló Nappal. A Védikus kultúrában ezt a napot hívják Sraddha Amavaszjának, és ezen a napon emlékeznek meg halottaikról.

Indiában ezen a napon felajánlott ételt és egyéb spirituálisan megszentelt tárgyakat ajánlanak fel eltávozott szeretteiknek, hogy ők legyenek is bárhol jelen életükben, kapjanak némi spirituális támogatást, hogy jobban alakuljon sorsuk a jövőre nézve.

Ezért én szeretnék megemlékezni a Magyar Jóga Társadalom egy kiváló alakjára, Málnai Pista bácsira.

Én sajnos őt nem ismertem személyesen, csak jó hírét hallottam, mindig és mindenkoron. És valljuk be Magyarországon valakiről csak jót hallani, az nem semmi teljesítmény. De a Kutir szerencséjére Gyulai Bori, kiváló baba terapeutánk, gyógytornászunk, terápiás jógaoktatónk, mozgás terapeutánk, és még sok más fronton szakemberünk, 8 évig heti rendszerességgel találkozott Pista bácsival. Az ő írását fogom figyelmetekbe ajánlani.

Mivel Bori személyiségét is a Jóga kultúra nyugodtsága jellemzi, és nem a versenykényszer, írásában nem tér ki arra, hogy Pista bácsi Paraolimpiai bajnokokat, Világ és Európa bajnokokat is nevelt ki a Dagály fürdőben végzett ingyenes úszás oktatásaiból. Pista bácsi szellemét kiválóan jellemzi az, hogy ő személyesen vásárolta meg az éves belépő bérletet az uszodába, hogy ingyen oktathassa a sérült gyerekeket.

Om Tat Sat

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .