Elment korunk egyik Jóga Hőse

Azért írom le mindezt most, mert a hétvégén kevesebben szoktátok látogatni a Kutir honlapját.

Most, Október 15-én,  Hétfőn lesz az év legpasszívabb Újholdja, mert a Hold a Mérlegben áll, a lehető leggyengébb pozícióban álló Nappal. A Védikus kultúrában ezt a napot hívják Sraddha Amavaszjának, és ezen a napon emlékeznek meg halottaikról.

Indiában ezen a napon felajánlott ételt és egyéb spirituálisan megszentelt tárgyakat ajánlanak fel eltávozott szeretteiknek, hogy ők legyenek is bárhol jelen életükben, kapjanak némi spirituális támogatást, hogy jobban alakuljon sorsuk a jövőre nézve.

Ezért én szeretnék megemlékezni a Magyar Jóga Társadalom egy kiváló alakjára, Málnai Pista bácsira.

Én sajnos őt nem ismertem személyesen, csak jó hírét hallottam, mindig és mindenkoron. És valljuk be Magyarországon valakiről csak jót hallani, az nem semmi teljesítmény. De a Kutir szerencséjére Gyulai Bori, kiváló baba terapeutánk, gyógytornászunk, terápiás jógaoktatónk, mozgás terapeutánk, és még sok más fronton szakemberünk, 8 évig heti rendszerességgel találkozott Pista bácsival. Az ő írását fogom figyelmetekbe ajánlani.

Mivel Bori személyiségét is a Jóga kultúra nyugodtsága jellemzi, és nem a versenykényszer, írásában nem tér ki arra, hogy Pista bácsi Paraolimpiai bajnokokat, Világ és Európa bajnokokat is nevelt ki a Dagály fürdőben végzett ingyenes úszás oktatásaiból. Pista bácsi szellemét kiválóan jellemzi az, hogy ő személyesen vásárolta meg az éves belépő bérletet az uszodába, hogy ingyen oktathassa a sérült gyerekeket.

Om Tat Sat

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük